Kezdőlap Magyarország Defibrillátor a hatvani, egri és gyöngyösi kormányablakban

Defibrillátor a hatvani, egri és gyöngyösi kormányablakban

564
0

Nagyszabású elsősegély-nyújtó képzést szervez a Heves Megyei Védelmi Bizottság a megyében működő közhivatalok dolgozóinak, önkormányzatok munkatársainak. Tavaly 130 fő vett részt a programban, az idei turnus is hasonló létszámmal valósul meg. A tanfolyam elméleti és gyakorlati elemeket is tartalmaz, hogy a résztvevők magabiztos tudással vehessenek részt olyan szituációkban, amikor a szakemberek megérkezéséig végzett elsősegély életet menthet. A Heves Megyei Védelmi Bizottság három félautomata defibrillátor készüléket is beszerzett, melyek a megye legforgalmasabb kormányablakaiban lesznek elhelyezve.

A tapasztalat az, hogy balesetek, rosszullétek, azaz váratlanul bekövetkező – egészségkárosodással járó- esetek döntő többségében nincs jelen egészségügyi szakember, így a baj felismerése, az állapotfelmérés és a segélyhívás, valamint a segélynyújtás egyes lépései a jelenlévő laikusokra marad. A Heves Megyei Védelmi Bizottság szervezte tanfolyam célja a közhivatalok dolgozóinak felkészítése a sikeres elsősegély-nyújtásra. A képzés elméleti részének október 4-én a Megyeháza Barkóczy terme adott otthont, minden résztvevő számára. A gyakorlati elemeket kisebb csoportokban, későbbi időpontokban sajátíthatják el.

A Heves Megyei Védelmi Bizottság összesen három félautomata defibrillátor készüléket vásárolt, melyeket a megye legnagyobb ügyfélforgalmú kormányablakaiban – az Egri, Gyöngyösi és Hatvani Járási Hivatal Kormányablak Osztályain – helyeznek el.

Forrás: www.kekesonline.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét