Kezdőlap Magyarország Halálos baleset történt a visontai bányában

Halálos baleset történt a visontai bányában

789
1

Tragikus kimenetelű munkabaleset történt a visontai bányaüzem területén szombaton kora este – értesült a Hatvanonline.

Információik szerint egy idősebb gépkezelő azonnal meghalt, amikor egy nagy bányamarógép szinte teljesen bedarált vele együtt egy nála sokkal kisebb dózert, ezt vezette épp a munkás. Nem csak a gépet, de a vezetőjét is pillanatok alatt darabokra szaggatta a marógép.

Az erőműben érdeklődésünkre a bányaigazgatóhoz irányítottak bennünket. Megkerestük az ügyben a bányaigazgatóságot, de egyelőre senki nem vette fel a telefont. A rendőrség részéről Kovács Nikoletta sajtóügyeletes azt írta: a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Antal Erika katasztrófavédelmi szóvivő is megerősítette értesüléseinket, mint mondta, a gyöngyösi tűzoltók is segédkeztek a mentésnél, s a nagy gép összegyűrte a dózer irányítófülkéjét.

Forrás: www.hatvanonline.hu

 

1 hozzászólás

  1. Tisztelt Szerkesztőség!

    A Visontai bánya területén és az ott dolgozók érdekében több időt, oktatást, balesetvédelmi oktatást tartani. A járművek karban tartására, ellátására és a fokozott munkavégzéshez biztosított pihenő időt növelni. A folyamatos termelés egyik alap követelménye a dolgozók pihentetése! A szállító járművek túlterhelésének elkerülése,szállító utak biztonságosa tétele a nappalos illetve az éjszakás műszakokban. A termelés leállítása rossz látási és út viszonyok között. A tíz órás munka végzésben 20 perc pihenő idő biztosítása nem megfelelő!
    A tehergépkocsi vezetők,gépkezelők illetménye, mindegy milyen időjárási és útviszonyok között történik! A teljesítménynek meg kell lenni!!! Nem teljesítés során az illetmény forog veszélyben és a megélhetése a dolgozónak!

    Ui: Részvétem a család részére. Nyugodjon békében!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét