Kezdőlap Magyarország Százharminc tűzoltó vetélkedett Kékestetőn

Százharminc tűzoltó vetélkedett Kékestetőn

1404
0
Az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság február 1-jén ismét megrendezte a tűzoltósíversennyel egybekötött Téli Sportnapot.
A Kékestetőn megrendezett sporteseményre még a kedvezőtlennek ígérkező időjárás ellenére is mintegy százharminc induló nevezett, az ország minden szegletéből. A tűzoltók és családtagjaik szabad síeléssel indíthatták a napot, a sí- és snowboardversenyek délután fél négykor kezdődtek. Délben vette kezdetét a terepfutóverseny is, amelyen tizenkilencen indultak, öt nő és tizennégy férfi. Nekik egy öt kilométer hosszú turistakörön kellett egy vagy két kört teljesíteniük a változatos és igen nehéz terepen. A pálya erdőben, csúszós útszakaszon és több centiméteres hóban vezetett végig – írta meg portálunknak a Katasztrófavédelem.

A síelők öt kategóriában indultak. A lebonyolításban nagy segítséget nyújtott a Kékes Kutató-mentő Alapítvány, a sípályát a Mátrai Erőmű Síklub tagjai jelölték ki, a szakemberek pedig egy speciális időmérő berendezéssel regisztrálták a lesiklók eredményét.

Az időjárás végül viszonylag kegyes volt, az eső is csak késő délután eredt el. A dobogósok az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület alelnökétől, Tanka László tűzoltó ezredestől és a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesétől, Plachi Péter tűzoltó ezredestől vehették át a megérdemelt serleget és oklevelet.

A terepfutó verseny győztese a nők között Tatorján Ágnes, míg a férfiak között Majoros Richárd és Sági József lett. Síelésben a legjobbnak Horváth Orsolya, Tankó Dávid, Dósa Zoltán, Révész Zoltán és Csörgő Gábor bizonyult.

Forrás: www.hatvanonline.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét