Kezdőlap Kultúra “Vicc az egész” – A Dal nézői nem örültek a továbbjutóknak

“Vicc az egész” – A Dal nézői nem örültek a továbbjutóknak

752
0

Ez történt A Dal 2018-as harmadik előválogatójában.

Már harmadik alkalommal szurkolhatnak a nézők a kedvenceiknek a Magyarország legjobb dalát kereső show-ban, a Dalban, melyben a négy zsűritag – Schell Judit, Frenreisz Károly, Mező Misi és Both Miklós – és a nézők szavazzák meg, hogy szerintük ki a legérdemesebb arra, hogy hazánkat képviselje az idei Eurovíziós Dalfesztiválon.

Ezek közül a versenyezők közül került ki az a hat, akinek esélye lehet arra, hogy fellépjen Európa légnívósabb zenei fesztiválján:

#yeahla feat. Eszes Viki

A lágy hangzású 1 Szó Mint 100 könnyed dallamaival elvarázsolta a zsűrit – 35 pontot kaptak. Frenreisz Károly külön megdicsérte Vikit, amiért ilyen szépen játszott a hangjával, halkan és megszokott stílusánál sokkal gyengédebben adta elő a számot.

Andy Roll

A nagyváradi rock and roll ászának Turn the lights on cimű dalát Schell Judit roppant érdekesnek titulálta – bár nem tudott elvonatkoztatni az énekes galaktikus mintájú mackófelsőjéről. Nem lett a kedvencük a produkció, összesen ugyanis 33 ponttal jutalmazták.

Ham ko ham

A népzenei motívumokat felvonultató, klasszikus cigányzenét idéző Bármerre jársz című dalt imádta a zsűri – egy igazi falusi lagzi hangulatát varázsolták a színpadra. Mező Misi még ráerősített volna a roma hatásra – hiányolta a cigány nyelvű szöveget a dalból. Ők is 38 pontot kaptak.

Gulyás Roland

A jóképű énekes H Y P N O T I Z E D című dala nem varázsolta el a zsűrit – Both Miklós egyenesen átlagosnak nevezte a sztár produkcióját. A nézőknek ezzel szemben nagyon tetszett a szám – az ő szavazataik húzták fel a végső pontszámot 35-re.

Horváth Cintia & Balogh Tomi

A páros a zeneművészeti Egyetemen ismerte meg egymást – vidám kis daluk arról szólt, hogy a rossz dolgok ellenére lássuk meg pozitívumot a mindennapokban is. A duó Journey (Break Your Chains) című száma Mező Misi szerint az amerikai hatást hozta, Both Miklós pedig még káromkodott is, annyira fellelkesült tőlük. 37 pontot kaptak.

Horváth Tamás

A Meggyfa című dalt Tamással együtt dúdolta a közönség. Mező Misi szerint ez az eddigi legjobb és kiforrottabb szerzeménye, remeknek találta az előadást. 42 pontot ért a magyaros hangzású produkció.

Szőke Nikoletta, Kökény Attila, Szakcsi Lakatos Róbert

Frenreisz Károly és Both Miklós is csak dicsérni tudta az Életre kel című dalt – a trió egyedi hangzásával azonnal sikert aratott mind a nézők, mind a zsűri között. 44 pontot kaptak, az este legmagasabb pontszáma lett az övék.

Maszkura és a Tücsökraj

A Nagybetűs szavak igazi üde színfolt volt a popos mezőnyben. Schell Judit kihangsúlyozta az énekes egyediségét, Mező Misi is igazi egyéniségnek nevezte őket – a különös hangzást 38 ponttal értékelték.

Nova Prospect

Tapsviharral fogadták az együttes Vigyázó című dalát – az alternatív rockdal nagyon tetszett a zsűrinek, Frenreisz nem győzte dicsérni a csapatot. Both Miklós azért kritikusabb volt velük szemben: a dalszöveg szerinte nem volt koherens. Összesen 37 pontot kaptak a nézők szavazatival együtt.

Tolvai Reni

Az énekesnő Crack My Code cimű dalával kicsit túl sokat akart – Schell Judit szerint Amerika és a távol kelet is benne volt, éppen csak Magyarországot nem érezte benne. A zsűri ennek ellenére bőkezűen bánt a pontokkal: 37 pontot zsebelt be végül.

A kiesők közül Gulyás Rolandot mentették meg a nézők, azonban így sem örültek, hogy sok kedvencük kiesett a mezőnyből – és ennek A Dal hivatalos Facebook-oldalán hangot is adtak: “Vicc az egész!!!”, “Most komolyan a legegyedibb dalt kiszórjátok?”, “Én is lepontozom a zsűrit…” – írták a közösségi oldalon.

Forras: www.femina.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét