Kezdőlap Gazdaság 50 munkaheyet tervez az Asiafood Verpeléten

50 munkaheyet tervez az Asiafood Verpeléten

2398
0

A kekesonline.hu interjujat közöljük:

A különleges tésztaféleségeket előállító cég Európában vezető szerepet tölt be távol-keleti élelmiszerek forgalmazásában. Olyan különlegességek találhatók meg kínálatukban, mint a Sau Mai, a Samossa vagy a töltött lótuszlevél. Munkájukról, terveikről és a tűzvész utáni talpraállásról Fecser Zsófiát, a cég verpeléti üzemének vezetőjét kérdeztük.

– A térség egyik legnagyobb munkaadójaként kezdtek a termelésbe, mekkora összegű volt ez a fejlesztés?

Kétmilliárd forintos beruházással, 2012 áprilisában kezdte meg működését az Asiafood Kft. a több mint 5000 négyzetméteren felépített, verpeléti üzemében. Főrészvényesünk a Paris Store, ők egy Franciaországban működő, Ázsia és Európa közti nagykereskedelemmel foglalkozó vállalatcsoport. A verpeléti beruházáshoz jelentős pályázati támogatást kaptunk, melyet két ízben is kormányzati támogatás egészített ki új munkahelyek teremtése céljából.

– Milyen termékeket készítenek, milyen piacra szállítanak?

Több mint húszféle gyorsfagyasztott, töltött tésztaféleség terméket állítunk elő, tradicionális, ázsiai ízvilággal. Jelenleg csak Franciaországba, az anyavállalatunk felé értékesítjük a termékeinket. Éves termelési kapacitásunk több mint 3000 tonna.

– Pár éve leégett a központi épület, hogyan sikerült talpraállni?

Az üzemcsarnok három évvel ezelőtt vált a tűz martalékává. A tulajdonosok akkor úgy döntöttek, újra felépítik az üzemet. A piac és a munkahelyek megtartása érdekében, az átmeneti időben csökkentett termeléssel üzemelt a cég egy közelben bérelt csarnokban. Fontosnak tartom kiemelni, hogy pályázati vállalásaink átütemezése minden gond nélkül megtörtént.

– Jelenleg hány dolgozót foglalkoztatnak és milyen fejlesztéseket terveznek?

Év végén 178 aktív dolgozóval működtünk. Továbbra is bővíteni akarjuk a létszámot, ezért rendszeresen tartunk felvételi interjúkat, három éves időtávon belül még 50 munkahely megteremtését tűztük ki célul. A termelés folyamatos bővítésén dolgozunk, üzemünk termelési kapacitását napi 20 tonnára szeretnénk felfejleszteni. Növelni kívánjuk a nyugat-európai régióban piaci részesedésünket, de céljaink között szerepel a magyar és kelet-európai piacok meghódítása is. Fontosnak tartjuk azt is, hogy aktív szerepet vállaljunk Verpelét és térsége munkahelyteremtésében és mindennapi életében.

 

Szerző: KékesOnline

Fotó: http://www.asiafood.hu/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét