Kezdőlap Magyarország Megmentette egy gyermek életét az egri uszodamester

Megmentette egy gyermek életét az egri uszodamester

1023
0

Géczi Helga uszodamester mentett ki a vízből, majd élesztett újra egy négyéves kisfút szerdán az egri strandon. Helga elmesélte nekünk a történteket.

Az ifjú hölgy, Géczi Helga 24 éves, az egri Eszterházy Károly Egyetem biológia-testnevelés osztatlan tanári szakán tanul, s 2015 júliusában határozta el, hogy csatlakozik az Egri Termál- és Strandfürdő csapatához, mint uszodamester. A szerdán történtek után sokan küldtek elismerő üzenetet a lánynak, aki hangsúlyozta, hogy a gyors segítségnyújtás nem csak neki, hanem az egész csapatnak köszönhető. Üzenetében egyúttal arra is felhívta mindenki figyelmét: vigyázzanak egymásra, hogy minél kevesebb ilyen eset fordulhasson elő. Gyors segítségük azt jelentette, hogy mire a mentők a helyszínre értek, a fiú már eszméleténél volt, így stabil állapotban vitték kórházba, megfigyelésre.

Helga elmesélte, hogy egyik kollégája kiáltott neki, hogy menjen segíteni, s ő már a hangsúlyból tudta, hogy nagy a baj. A fiúnak nem volt vérkeringése, így a lány mellkas kompresszióval élesztgette.

– Hangosan kérleltem, hogy „Gergő, gyere vissza”. Addigra sokan gyűltek körénk, hallottam, ahogy a családtagjai sírnak, s én addig élesztgettem, míg ki nem nyitotta szemeit. Mire a mentő kiért, már eszméleténél volt, és csak annyit mondott halkan: „álmos vagyok” – emlékezett vissza a történtekre Helga.

Elárulta azt is, két évvel ezelőtt már történt hasonló eset, akkor egy 62 éves férfi mentésében vett részt, szerencsére a férfi is életben maradt.

– Sokan lekicsinylik a munkánkat és megjegyzik, hogy milyen jó itt nekem, szépen lebarnulhatok: pedig a mi munkánkhoz komoly lelki és fizikai felkészültség szükséges – hangsúlyozta, s mi sem nagyobb bizonyíték erre mint, ami szerdán történt.

Géczi Helga tanár szeretne lenni, és ennek helyszínéül úgy tervezi, szintén Egert választja majd. Elárulta, korábban úszó volt Salgótarjánban, és úgy hiszi: aki egyszer igazán közel került a vízhez, az úszáshoz, az többé sosem tudja azt maga mögött hagyni. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatánál a vízimentői képesítést is megszerezte, s a szolgálat, valamint az Eszterházy Károly Egyetem együttműködésének köszönheti a szerencsés találkozást jelenlegi munkahelyével.

– Többen is mondták most nekem, hogy egy hős vagyok. Szerintem nem, csak tettem a dolgomat. Egy valamit viszont nagyon szeretnék: újra látni Gergőt úgy, hogy boldog és nincs semmi baja – tette hozzá Helga az egri strand egyik medencéjének szélén ülve, mely helyről már úgy tarja, a második otthona lett.

Forrás: www.heol.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét