Kezdőlap Magyarország Időközi választás a Heves megyei Ostoroson: Íme a Jobbik jelöltje

Időközi választás a Heves megyei Ostoroson: Íme a Jobbik jelöltje

859
0

Időközi választás a Heves megyei Ostoroson: Íme a Jobbik jelöltje

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Tietze Nándort indítja a hétvégén esedékes február 7-i időközi önkormányzati választáson. Íme Tietze Nándor és a Jobbik programja. Tietze szerint Ostoros legyen olyan falu, ahol jó élni, ahová jó hazatérni és ahol jó megöregedni! Ahol megfelelő munkahelyek adnak biztos jövedelmet, az önkormányzat segítséget, az emberek pedig összetartó közösséget!

12642757_998791513526452_4632816324016008779_n

Program Ostorosért, az ostorosiakért:

1. Csökkenő helyi adók
A helyi iparűzési adó mértékét lehetőség szerint csökkenteni fogjuk. Ezáltal vonzóbb környezetet teremtünk a befektetőknek. Cél, hogy azon vállalkozók, akik az elmúlt években elhagyták a települést visszatérjenek, valamint új, munkahelyteremtő beruházások létesüljenek.

2. Idegenforgalmi beruházások
Olyan turisztikai és kulturális programokat rendezünk, amelyek kistérségi és országos érdeklődésre is számot tartanak. Megerősítjük, fejlesztjük a borturizmust. Kapcsolódunk az országos turistaút hálózathoz. Faluházat létesítünk, amelyben helytörténeti múzeumot is kialakítunk. A víztározó adta lehetőségeket – a tulajdonosokkal egyeztetve – a falunk javára hasznosítjuk, fejlesztjük. A hőforrásban rejlő lehetőségeket szintén Ostoros javára fordítjuk.

3. Egészségügyi és szociális intézkedések
Rendszeres szűrővizsgálatokat és véradásokat szervezünk. Új jelzőrendszert fejlesztünk, mellyel az idősebb korosztály, illetve az egyedül élők részére egyszerűen használható vészhívó készüléket biztosítunk, amivel egészségügyi probléma esetén azonnal riaszthatók a mentők. Szociális tűzifát juttatunk a rászorulóknak.

4. Naprakész, teljes körű tájékoztatás
A képviselő-testületi üléseket és közmeghallgatásokat élő adásban fogjuk közvetíteni az Ostorosi TV-ben. A település weboldalát új tartalommal töltjük meg és folyamatosan frissítjük. A közérdeklődésre számot tartó információkat közzétesszük. Célunk az Internetbarát település megvalósítás, melynek keretében ingyenes „wifi pontokat” hozunk létre.

5. Biztonsági, közbiztonsági fejlesztések
A jó közbiztonságot a polgárőrség megerősítésével továbbra is fenntartjuk és megalakítjuk az Ifjú Polgárőr tagozatot. Térfigyelő kamerahálózatot építünk ki a közterületeken. Az időseknek, egyedül élőknek vészhívó készüléket biztosítunk, amivel egyszerűen riaszthatják a rendőrséget. Gyalogátkelőhelyeket jelölünk ki, ezzel is javítva a közlekedés biztonságát.

6. Alternatív energiaforrás hasznosítás
A jó földrajzi adottságokat kihasználva napkollektorok, napelemek és szélturbina telepítésével olcsóbbá és környezetkímélőbbé tesszük az önkormányzati intézmények, valamint a lakosság energia fogyasztását. Ugyancsak ezzel a céllal hasznosítjuk a hőforrást.

7. Iskola felújítás, ifjúsági klub megújítás
Mindent megteszünk és minden lehetséges eszközt megadunk az iskola épületének felújítása, korszerűsítése érdekében. Tartalmas programokkal töltjük meg a művelődési házat, a fiatalok számára kulturális és sport klubokat szervezünk. Modernizáljuk a futballpályát, hogy megfeleljen egy XXI. századi közösségi és rendezvénytér feltételeinek is.

8. Új, járda, vízelvezető korszerűsítések
Kezdeményezzük az Ostoros és Eger közötti útpálya felújítását. Folyamatos út, járda és vízelvező újjáépítési programot indítunk. Felülvizsgáltatjuk és – főként hétvégenként – sűrítjük a buszjáratot. A falu elejére új megállót építünk, fedett utasváróval. A temetőnél kijelölt, kulturált parkolóhelyet hozunk létre.

 

Időközi választás tehát Ostoroson 2016. február 7-én.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét