Kezdőlap Magyarország Jobbik: Állítsák le a szikszói kórház leépítését!

Jobbik: Állítsák le a szikszói kórház leépítését!

1090
0

Jobbik: Állítsák le a szikszói kórház leépítését!

Sajtótájékoztatón tiltakozott a szikszói kórház leépítése ellen Lukács László, a Jobbik országgyűlési képviselője és Hegedűs Edgár, a párt választókerületi elnöke. A politikusok hangsúlyozták: az abaúji térség egyetlen kórházáról van szó, aminek tönkretétele komoly felelőtlenség, egyben része a Fidesz országos kórházrombolásának.

Hegedűs Edgár szerint a kórház integrációja a leépítéssel egyenlő, aminek legújabb eleme az egynapos sebészet megszüntetése. Mindez komoly károkat okoz a térség betegellátásának, hiszen 86 település lakosságáról, ezen belül rengeteg nyugdíjas korú ellátottról van szó. Nem beszélve az egészségügyi dolgozókról, akiknek mindez az egzisztenciáját is veszélyezteti, húzta alá Hegedűs, aki szerint joggal tiltakoznak a döntés ellen a helyi lakók és civilek is. A politikus jelezte: a Jobbik mindent megtesz, hogy megálljt parancsoljon a kórházrombolásnak, egyúttal tudni szeretnék, Dr. Tóth István kórházigazgató, milyen lépéseket tett az egynapos sebészet megmentése érdekében?

Dr. Lukács László úgy látja, a szikszói kórház leépítése egy országos trend része, melynek során az ellátás egyre távolabb kerül az emberektől. Jelen esetben egy jól működő, felújított műtőt és egy, a lakosok kényelmét szolgáló egynapos sebészetet számol fel a megyei kórház. Az országgyűlési képviselő emlékeztetett: a kormány fontos szerepet szán az egynapos sebészetnek és azok kialakításának, ennek ellenére Miskolc környékén a „kisgömböc” Csiba-intézmény felfal mindenkit: Csiba Gábor saját intézménye érdekében szembe megy a kormánnyal és a lakossággal is. A szakpolitikus hangsúlyozta: a Jobbik nem tartja sem szakmailag, sem emberileg elfogadhatónak a lépést, ezért a szikszói egynapos sebészet átszervezésétől való elállásra szólítják fel Csiba Gábort, egyúttal kérik az egészségügyért felelős államtitkárt, hogy a szikszóiak érdekében állítsa meg az ésszerűtlen folyamatot.

Közölte azt is:

a mostanihoz hasonló esetek kivédése érdekében indítja el a Jobbik a valódi nemzeti konzultációt, melynek keretében a lakosok, az egészségügyi dolgozók, és az ágazatban érintett szervezetek is véleményt nyilváníthatnak az egészségügy kérdéseiről.

A Jobbik nem az emberek háta mögött, hanem a szakma és a betegek véleményének figyelembevételével fogja meghozni döntéseit a jelenleg tönk szélén álló egészségügy megmentése érdekében.

Indexkép: Szikszói Rákóczi Ferenc Kórház 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét