Kezdőlap Magyarország Fűtetlen tornaterem és kátyús utak- melyik Gyöngyös feladata és melyik nem?

Fűtetlen tornaterem és kátyús utak- melyik Gyöngyös feladata és melyik nem?

1168
0

Fűtetlen tornaterem és kátyús utak- melyik Gyöngyös feladata és melyik nem?

Az interneten több olyan napi jellegű problémával – például hová fordulhatok a panaszommal?, ki is a gazdája egy -egy problémának?-  kapcsolatosan találhatunk útmutatást, mint amit most Ferenczy Tamás gyöngyösi önkormányzati képviselő is megosztott. Persze nehéz, mindig az internetet böngészni és eldönteni, hogy mely feladat vagy probléma az önkormányzaté vagy az államé, de most felmerült pár olyan, amit a képviselő tisztáz bejegyzésében.

Most tőle idézünk:

Fűtetlen tornaterem az Egressyben és az iskolai medence ügye

Az elmúlt hetekben tucatjával érkezett lakossági panasz a városházára az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola fűtetlen tornatermével és a Kálváriaparti Általános Iskola használhatatlanná vált tanmedencéjével kapcsolatban.

Gyöngyös Város Önkormányzata mindkét ügyet kiemelten kezeli, azonban fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy a Klebersberg Intézményfenntartó Központtal (KLIK) kötött megállapodásunk értelmében minden karbantartási, felújítási feladat az államra hárul. Ennek ellenére az önkormányzat minden segítséget kész megadni az áldatlan állapotok mihamarabbi rendezése érdekében. Az Egressy Általános Iskola fűtésének megjavításához az önkormányzat például költségeket is megelőlegezett az államnak.

A Kálváriaparti Általános Iskola medencéjének elromlott vízforgatója miatt az önkormányzat felajánlotta, hogy a tanuszoda megjavításáig a városi strandon biztosítja a diákok részére a tanórai úszásoktatás, gyógyúszás és edzések feltételeit. A gyöngyösi önkormányzat ezúton kéri a lakosság megértését, ugyanis a következő hónapokban várhatóan nagyobb leterheltséggel működik majd a városi strand. Kérjük önöket, legyenek tekintettel a zömmel délelőtti órákban zajló úszásoktatásra. Bízunk benne, hogy minél előbb sikerül újra használható állapotba hozni az uszodát.

Állami kezelésű utak Gyöngyösön

Ugyancsak gyakran érkezik észrevétel az önkormányzathoz az utak rossz állapota miatt. Ezek a panaszok azonban gyakran olyan utak állapotáról szólnak, amelyek állami fenntartásban vannak. Ezeken az utakon az önkormányzat nem végezhet beruházásokat, a felújításokat, javításokat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. végzi. Gyöngyös állami kezelésben lévő belterületi útjai a következők:

Pesti utca, Róbert Károly utca, Kassai utca, Mérges utca, Koháry utca, Mátrai utca, Bene utca, Damjanich János utca, Vachott Sándor utca, Kossuth Lajos utca, Karácsondi út, Atkári út, Petőfi Sándor utca, Vasút utca, Pipishegyre vezető út, Kékestetőre vezető út, valamint Mátrafüreden a Parádi és a Pálosvörösmarti utca.

Ezen utak kezeléséről a Magyar Közút területileg illetékes irodája gondoskodik.

kátyúsút

Itt olvashat az egészről bővebben:

INFO gyöngyösi lakosoknakÖnkormányzati vagy állami feladat?Az elmúlt hetekben tucatjával érkezett lakossági panasz a…

Közzétette: Tamás Ferenczy – 2016. február 8.

Fotó: Vidék.Ma/ Egressy Béni Általános Iskola

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét