Kezdőlap Magyarország Jobbik: Megint a betegek lesznek a vesztesei a tervezett egészségügyi bürokráciacsökkentésnek

Jobbik: Megint a betegek lesznek a vesztesei a tervezett egészségügyi bürokráciacsökkentésnek

725
0

Jobbik: Megint a betegek lesznek a vesztesei a tervezett egészségügyi bürokráciacsökkentésnek

Elfogadhatatlan a bürokráciacsökkentésnek nevezett, valójában az egészségügy működése ellen indított újabb kormányzati támadás. A tervezett és a kormány által nem cáfolt átalakítás tíz egészségügyi államigazgatási szervet érintő, erőltetett átalakítása még mélyebbre fogja taszítani, az amúgy is válságos állapotban lévő egészségügyet.

Orbán Viktor olyan szerveket akar megszüntetni és a minisztériumba kényszeríteni, ahol a krízisben lévő egészségügy talpon maradásért dolgoznak nap, mint nap. Ezen intézmények további karcsúsítása, a tapasztalt dolgozók szélnek eresztése komoly károkat fog okozni az egészségügynek, amelynek az egészségügyi dolgozók és a betegek lesznek a vesztesei. A fűnyíróelvű bürokráciacsökkentés keretében még nagyobb kárt szenvedhet a jelentős nehézségekkel küzdő betegjogi rendszer, kiszolgáltatott állapotba sodorva a betegeket. A változás meg fogja zavarni a dolgozók nyilvántartásáért és képzésért felelős államigazgatási szerv működését, melynek következtében még többen, és még kevésbé követhető módon fogják elhagyni az egészségügyi pályát, illetve az országot.

Az intézmények tervezett minisztériumba való integrálása előrevetíti, hogy a Kormány meg akar szabadulni az egészségügyben dolgozó szakértőktől és helyette, a válságpolitizálásra alkalmas, végrehajtó embereket akar ültetni a helyükre. Az egészségügyi háttérintézményeket érintő leépítés beláthatatlan károkat fog okozni az egészségügynek, aminek a betegek és a dolgozók lesznek a legnagyobb kárvallottjai. A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy hagyjon fel a bürokrácia megfontolatlan átalakításának tervével, és ne taszítsa még mélyebbre a nehéz helyzetű ágazatot! – tudatta a z MTI-vel Lukács László György frakcióvezető-helyettes

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét