Kezdőlap Magyarország Világbajnoki futam Parádfürdőn

Világbajnoki futam Parádfürdőn

990
0

Huszonhárom év után tér vissza Magyarországra az enduro szakág világbajnoki sorozata.

A 4. Magyar Nagydíjnak az előttünk álló hétvégén Parádfürdő ad otthont, amely a Hungaroring és Cserénfa után a harmadik magyar helyszín a rangos sorozat történetében. A sportág berkein belül óriási sportdiplomáciai sikerként emlegetik a honi futamot, hiszen a feljegyzések szerint pár éve még elképzelhetetlennek számított, hogy az enduro vb a ”90-es évek eleje után ismét visszatérjen Magyarországra.

– A világbajnokság részeként hetvenhét versenyzőt regisztráltunk, de akadnak, akik külön nemzetközi kupában is részt vesznek – osztotta meg Hadobás Ádám, a magyar enduro szakág vezetője. – A 250 köbcenti feletti GP kategóriában, a 250 alatti, illetve junior, ifjúsági és női kategóriában állnak rajthoz a résztvevők.

Fiatal kora ellenére a szakág elismert versenyzőjének számít a parádi Holló Bence, aki ezúttal Jáger Norbert és Németh Kornél társaságában képviseli a magyar színeket. A teremenduro vb-n korábban már tapasztalt, 26 esztendős fiatalember tavaly megszerezte első világbajnoki pontjait. Holló Bence Szabó Gergő, Nádor Attila, Nádor István, Horváth Pál, Rapp Csaba és Siklósi Attila után a hetedik magyar enduros, aki pontokat gyűjtött vb-futamon. Sikereiért ezen a hétvégén is szoríthatunk.

A háromnapos esemény pénteken 18 órától a szuperteszttel (prologue) veszi kezdetét, szombaton és vasárnap 9 órakor indulnak a futamok.

Forrás: www.heol.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét