Kezdőlap Magyarország Kegyetlen hideg lesz a hét második felében

Kegyetlen hideg lesz a hét második felében

789
0

Csendes idő várható a hét első felében, keddre szétoszlik a köd és kisüt a nap mindenhol. Péntektől azonban újabb lehűlés várható, száraz marad az idő, de nagyon hideg lesz napközben is.

Hétfőn északkeleten, keleten továbbra is egész nap megmarad a köd, másutt azonban napközben javulnak a látási viszonyok, csökken a felhőzet. Délen továbbra is napos idő várható. A ködben hószállingózás is előfordulhat. Késő délutántól észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, késő este északon helyenként gyenge havazás, a Dráva mentén kisebb mennyiségű vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Délutántól a Dunántúl északi felén megélénkül, néhol megerősödik a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a ködös területeken 0 és -4, másutt általában 1 és 5 fok között valószínű, de a Dráva mentén ennél melegebb is lehet. Késő estére 0 és -8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedd reggelre az ország északi felén, délelőtt délen is csökken a felhőzet, és a legtöbb helyen több órára kisüt a nap. Napközben már csak elvétve alakulhat ki futó hózápor. A szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A csúcshőmérséklet 0 és +5 fok között várható.

Szerda délelőtt ismét megvastagszik a felhőzet. Szórványosan valószínű kisebb csapadék, többnyire havazás, nyugaton inkább havas eső, eső. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzés szerint a hét második felében újabb lehűlés jön, hétvégén lesznek olyan helyek az országban, ahol éjjel -18 fokig is lehűl a levegő, és napközben is csak -10 fok körül alakul majd a hőmérséklet

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét