Kezdőlap Magyarország A világ legszebb karácsonyfái között az egri!

A világ legszebb karácsonyfái között az egri!

720
0

Párizs, London, Brüsszel, Berlin. Egyebek között ezekben a fővárosokban készült karácsonyfa fotókat közöl a 24.hu. A felvételek között azonban felbukkan egy nem fővárosban megörökített fa is, ami nem máshol mint az egri Dobó téren áll.

A 24.hu fénykép felvételeket közöl a világ legszebb karácsonyfáiról. Betlehemtől Budapesten át Brüsszelig, illetve Londontól New Yorkon át Vlagyivosztokig szerepelnek karácsonyfák a közzétett fotókon. A gyönyörű díszítmények sorában találunk egy meglepőt, kicsit talán kakukktojást is: a barokk város, Eger fő terén felállított fáról van szó, amelyik egyébként egy andornaktályai kertből jutott be a Dobó térre.

Az örökzöldek tisztelete már a germán, a római, az egyiptomi vagy a kelta kultúra hagyományvilágában is ismert volt, olykor örökzöld ág, esetleg koszorú vagy fagyöngy formájában. A 19. század végén már a csillogó díszek váltak a karácsonyfa népszerű díszítőelemeivé. Régebben a fa kivilágítására leginkább gyertyákat használtak, ezt azonban részben felváltotta az egy- vagy sokszínű, esetleg villogó, zenélő izzósor. Napjainkban csak a fantázia szab határt a fák díszítéséhez.

 

Forrás:

www.heol.hu

www.24.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét