Kezdőlap Magyarország Karácsony közeledtével térképre vitte a Jobbik a hálapénzt

Karácsony közeledtével térképre vitte a Jobbik a hálapénzt

795
0

A párt frakcióvezető-helyettese, Dr. Lukács László György korábban egy Tv adásban is beszélt arról, hogy egy az ország valamennyi állami finanszírozott fekvőbeteg intézményét megkereste, hogy feltérképezhessék, hogy hol van jelen a hálapénz. Azaz pontosabban, hol lehet adni, és hol tilos az intézmény által meghozott utasítás szerint.

A térképen zöld kis biankók jelzik, azokat, ahol az intézményvezető utasítása szerint elfogadható és adható hálapénz, a törvény értelmében, szigorúan csak az ellátást követően.

A kérdőjelek, vélhetőleg az adatot nem szolgáltató intézményeket takarják, míg a tiltó kéz azokat az intézményeket jelzi, ahol a hálapénz adása tilos.

 

15 helyen nem lehet csak hálapénzt adni vagy elfogadni
A térkép szerint összesen 15 olyan intézmény van az országban, ahol ha minden jól megy akkor a hálapénzt csak hírből ismerik az orvosok és a betegek.

A Jobbik többször hangsúlyozta, hogy rövid időn belül , de legkésőbb 2020-ig felszámolná a hálapénz intézményét, úgy, hogy a dolgozók bérét növelné, és a kórházak eladósodottságát megszüntetné. Álláspontjuk szerint ezt követően lehet országosan megtiltani a hálapénzt, és ezt követően lehet számon kérni a tiltás betartását a betegektől és a dolgozóktól egyaránt.

Forrás: videk.ma

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét