Kezdőlap Magyarország Gyors egymásutánban magyar bronz és aranyérem a vb-n

Gyors egymásutánban magyar bronz és aranyérem a vb-n

667
0

Megvan Magyarország első aranyérme a hazai rendezésű vb-n!

Hosszú Katinka miután vasárnap késő délután bebiztosította magának a hétfő esti 200 vegyes döntőjének négyes pályáját, hétfő délelőtt úszott egy jó erős 100 hát előfutamot – második legjobb időt érte el (58,80) -, majd utána rögvest feláldozta a délutáni középdöntőt – visszalépett a 200 vegyes érdekében.

Hosszú nem tett mást, mint az egyik sikerszámát – ne feledjük, Rióban olimpiai bajnoki címet nyert 100 háton (58,45) – feláldozta a jelen biztosabb sikeréért.Azért a 200 vegyesért, amelyikben az Iron Lady, 2:07.14-es, a legjobb idővel került döntőbe, úgy, hogy másfél másodperccel jobb volt a második Melanie Margalisnél.

Ilyen előzmények után telt ház és csodálatos hangulat és óriási üdvrivalgás fogadta Hosszút a Duna Arénában. A délutáni utolsó döntő volt az övé és Katinka nem hagyott kétséget afelől, jelen pillanatban – évek óta tart ez a pillanat – ki a legjobb vegyesúszó a világon.

Pillangón a világcsúcs részidőn belüli idővel vezetett, háton száznál ezt fokozta. Egy testhossz volt az előnye ekkor, de a világcsúcs részidőt mutató csík elhúzott előle. Semmi baj, nem ez itt a lényeg, hanem a győzelem! 150-nél is az élen állt Hosszú, ami azt jelentette, hogy az utolsó ötvenen már senki nem veszélyeztethette a vezető helyét. Győzelem! Ideje 2:07,00!

2013, Barcelona, 2015, Kazany után zsinórban harmadik világbajnoki címét nyerte ezen a távon.

Bronzérmes a magyar férfi gyorsváltó

Bronzérmet nyert a Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd összeállítású 4×100 méteres férfi gyorsváltó az úszó-világbajnokságon a Duna Arénában vasárnap, megszerezve Magyarország első érmét a 17. vizes vb-n.

A kvartettben Kozma Dominik első emberként 48.26-ra javított a délelőtt felállított 48.61 másodperces országos csúcsát, míg a négyes is új nemzeti rekordot ért el 3:11.99 perccel. A régit (3:13.28 p) az előfutamban úszta a váltó, onnan az ötödik helyen jutott fináléba.

Hihetetlen hangulatú finálét teremtett a Duna Aréna telt házas közönsége, szinte felrobbant a létesítmény, amikor már lehetett érezni, hogy utolsó úszóként Bohus Richárd képes lehet behozni a stafétát a harmadik helyre. Végül sikerült is megszerezni a harmadik helyet, a 10 ezer néző pedig hatalmas üdvrivalgásban tört ki.

A számot az amerikaiak nyerték 3:10.06 perccel, a második helyen a brazil váltó zárt.

Eredmények:

férfi 4×100 m gyorsváltó, világbajnok:

————————————–

1. Egyesült Államok (Caeleb Dressel, Townley Haas, Blake Pieroni,

Nathan Adrian) 3:10.06 perc

2. Brazília (Gabriel Santos, Marcelo Chierighini, Cesar Cielo

Filho, Bruno Fratus) 3:10.34

3. MAGYARORSZÁG (Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter,

 

Forrás: www.blikk.hu , 

http://vizesvb2017.24.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét