Kezdőlap Magyarország A Jobbik jobban díjazná a hallgatókat

A Jobbik jobban díjazná a hallgatókat

515
0

A párt az ösztöndíjak emelését sürgeti.

Farkas Gergely frakcióvezető-helyettes azt mondta: a kormány 10 éve nem emelte a keretösszeget, miközben a diákok költségei – albérlet, étkezés, tankönyvek ára – folyamatosan növekedtek.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) kimutatta, hogy egyre több diáknak kell dolgoznia a tanulás mellett, ha nem tud a szüleire támaszkodni. A diákok tíz éve jövedelmük 25 százalékát szerezték munkával, ami 2015-re 41 százalékra nőtt.

A jobbikos politikus szerint a helyzet az elvándorlással is összefügg, miközben az ösztöndíj emelése csak szándék kérdése, azt pártja választási győzelme esetén meglépné. Mint mondta, a HÖOK elemzése szerint 9 milliárd forintos többletből már érezhető emelést lehetne végrehajtani.

A frakcióvezető-helyettest kérdezték az Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester által bejegyzett egy Rend és Igazságosság nevű pártról is. Azt felelte: a Jobbik sosem volt a szélsőjobb pártján és nem tart attól, hogy szavazókat veszít. Ahhoz, hogy pártja hatalomra tudjon kerülni, a kiábrándult fideszesek, baloldaliak és bizonytalanok között is kell szavazókat keresnie – tette hozzá. (mti)

Forrás: 24.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét