Kezdőlap Kék Fény 200 milliós drogfogás, Heves megyei elkövetőkkel

200 milliós drogfogás, Heves megyei elkövetőkkel

1405
0

Több mint százezer adag, összesen 27 kilogramm heroint, foglaltak le egy magyar drogfutártól Franciaországban. Nemzetközi együttműködéssel a BRFK  nyomozói felderítették a hazai megrendelők kilétét, és egy további értékesítőt is elfogtak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást az 50 éves B. Csaba és a 62 éves D. József, valamint egy társuk ellen.

A két férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy megbízták G. Zoltánt kábítószer szállítással. A férfi feladata az volt, hogy a 2017. július 1-én Hollandiában felvett heroint a saját autójával Spanyolországba fuvarozza. G. Zoltán a kábítószer-tömböket egy családi egyterű jármű lerögzített padlólemezében rejtette el, de őt útközben a BRFK rendőreinek jelzésére a francia vámhatóság 2017. július 2-án délelőtt egy dél-franciaországi településen elfogta. A kialakított rejtekhelyen a külföldi hatóság emberei 27 kiló heroint találtak, aminek a feketepiaci értéke közel kétszáz millió forint.

Az elfogás után a francia hatóságok felvették a kapcsolatot a budapesti kollégáikkal, akik ezt megelőzően már nyomozást indítottak az ügyben.

A fővárosi nyomozók 2017. július 5-én 5 óra 30 perckor Heves megyei otthonában elfogták K. Györgyöt. A férfi házában a rendőrök a hálószoba szekrényben 292 gramm heroint találtak elrejtve. Még aznap kora délután Budapest XI. kerületében a felderítők elfogták B. Csabát és D. Józsefet is, akik a gyanú szerint a haszon reményében megbízták a futár feladatokkal G. Zoltánt. A két férfi közül D. József adta át az elfogást megelőző héten a nyomozók által talált drogot is K. Györgynek, aki azt tovább akarta értékesíteni.

A rendőrök az ügyben a kábítószeren kívül nagy értékű karórákat, zálogjegyeket és több gépkocsit is lefoglaltak.

A nyomozók a három Magyarországon elfogott férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Forrás: www.police.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét