Kezdőlap Gazdaság A teljes árukészlet-nyilvántartást a NAV-hoz kellene bekötni?!

A teljes árukészlet-nyilvántartást a NAV-hoz kellene bekötni?!

765
0
2016.12.22. Dr. Parragh Lászó, MKIK elnök. Fotó: Móricz-Sabján Simon

A vállalkozásoknál a teljes árukészlet-nyilvántartást a NAV-hoz kellene bekötni – mondta a Világgazdaságnak adott interjújában Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke.

Nem hisz a söralátét méretű bevallásokban, szerinte viszont az informatikai adatbázisokat sürgősen össze kellene kötni – mondta Parragh László a VG-nek adott interjúban, amikor a vállalkozások költségeit növelő bürokráciáról kérdezték.

2016.12.22. Dr. Parragh Lászó, MKIK elnök.
Fotó: Móricz-Sabján Simon

Hozzátette, hogy zajlik az adóhivatal átalakítása, például kezd kialakulni a kockázatos adózók listája. A gazdaság fehérítésének lehetséges további eszközeiről azt mondta, hogy az online kassza sok gondot megold, de nem orvosolja az idegen, számla nélküli árubevitel problémáját.

„Ha a teljes árukészletet beérkezéstől számítva kellene nyilvántartani a számítógépes rendszerben, az legalább akkora hasznot hozna, mint az e-kassza bevezetése” – tette hozzá.

Parragh László a helyi iparűzési adóról is beszélt, szerinte igazuk van a kereskedőknek, amikor kifogásolják, hogy nem írhatják le az eladott áruk beszerzési értékét. Ez szerinte klasszikus költ­ség­elem, ezért a szabályokon változtatni kell.

„A hipa struktúráját pedig újra kellene gondolni, mert végtelenül igazságtalan, hogy azok a települések, ahol van befektető, gyarapodnak, ahol pedig nincs, azok szegényednek. Utóbbiaknak is fenn kell tartaniuk az infrastruktúrát” – közölte.

forrás: www.hvg.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét