Kezdőlap Kék Fény A rendőrség összeírta a nyugdíjasok elleni tipikus csalási módokat – Mutatjuk, melyek ezek!

A rendőrség összeírta a nyugdíjasok elleni tipikus csalási módokat – Mutatjuk, melyek ezek!

845
0
A rendőrség rendszeresen tart bűnmegelőzési tájékoztatókat idősek részére az úgynevezett „Házhoz megyünk” program részeként. Mutatjuk a fő üzeneteket.
  • A trükkös lopások, csalások kapcsán felhívták a figyelmet arra, hogy idegeneket senki ne engedjen be a házába, lakásába.
  • Ha a szokásos árnál jóval olcsóbban kínálnak bármit házaló árusok, akkor ne vásároljanak, ne adjanak oda pénzt azonnal. Mérlegeljék, hogy az adott dologra egyáltalán szükségük van-e. Amennyiben igen, kérjék családtagjaik, szomszédok segítségét a döntéshez.
  • Idegenek előtt ne vegyék elő az összes megtakarított pénzüket! Ha vásárolnak, előre készítsék elő a vételárnak megfelelő összeget.
  • Elszaporodtak a telefonos csalások, amikor ismeretlenek a felhívott embereknek nyereményt ígérnek. Cserébe azt kérik, hogy menjenek el egy bankautomatához, tegyék be a kártyájukat és gépeljék be a megadott kódot. A kód telefonszám, a csalók így töltik fel az egyenlegüket. Ezért a rendőrség kéri, hogy hasonló hívás esetén senki ne tegyen eleget az ismeretlen telefonáló kérésének.
  • Arra kérték az időseket, hogy sehol még rövid időre se hagyják úgy őrizetlenül a kerékpárjaikat, hogy nem zárják le. Ha a házuk udvarán, vagy lépcsőházban támasztják le a biciklit, akkor is zárják le.

A bűnmegelőzési szakemberek megmutatták az időseknek a szolgálati igazolványukat és részletesen beszéltek arról, hogy miről lehet felismerni, azonosítani a rendőröket.

Forrás: www.napi.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét