Kezdőlap Magyarország Így tör borsot a Jobbik Orbán orra alá

Így tör borsot a Jobbik Orbán orra alá

863
0

Parlamenti látogatást tett a Jobbik frissen alakult nyugdíjas tagozata. Létüket gyakorlatilag a Fidesznek köszönhetik.

Körbevezették az Országgyűlésben a Jobbik nyugdíjas tagozatának 40 tagját, egy darabig a karzaton hallgatták a beszédet, majd a Kék teremben Schneider Tamás alelnök tartott nekik rövid kampánybeszédet, a többi között azt mondta, a céljuk, hogy „végérvényesen beágyazódjanak az idősek körében”. Bár Schneider volt a „sztárvendég”, nem mindenki tudta, pontosan ki az öltönyös politikus.

Az idősek világnapja alkalmából hozták őket a Parlamentbe, de a tervek szerint heti rendszerességgel várható hasonló program.

A tagozat elnöke, Makai Tibor a hvg.hu-nak azt mondta, a tagozatnak nagyjából 100 tagja van, folyamatos a csatlakozás, elsősorban a jobbikos tagok toboroznak, de használják a netet is erre. Most terveznek országjárást is. Beszéltünk pár emberrel, egy idős férfi azt mondta, azért csatlakozott a mozgalomhoz, mert

„a Fidesz csúnyát mondott”.

A pártba ő, és több megkérdezett sem lép be, bár van, aki aktivistaként évek óta a pártot támogatja.

A Vona Gábor gyűlöli és fenyegeti a nyugdíjasokat vonal egy kiforgatott Facebook-bejegyzés után indult, amely után Vona Gábor nem kért bocsánatot, a Fidesz hetek óta napirenden tartja az ügyet, több kormánymédia is riportot közölt arról, a nyugdíjasok rettegnek. Erre válaszul hozta létre a Jobbik a nyugdíjas tagozatot. Rákérdeztünk a BRFK-nál, hány bejelentést kaptak nyudíjasoktól, az őket ért fenyegetés, támadás miatt, kiderült, egye sem.

Forrás: www.hvg.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét