Kezdőlap Magyarország A Facebook lesz az új Tinder? Igen hasonló funkciót tesztel a Facebook

A Facebook lesz az új Tinder? Igen hasonló funkciót tesztel a Facebook

977
0

A Snapchat után a világ legnépszerűbb társkereső alkalmazását, a Tindert is megpróbálja lemásolni a Facebook, legalábbis erre utal egy új funkció, ami egyelőre csak néhány kanadai és új-zélandi felhasználónál bukkant fel.

Motherboard írta meg egy olvasó beszámolója és képernyőképei alapján, hogy a Facebook újra egy világszerte népszerű alkalmazást másolna le. A Snapchat koppintása után – amit a közösségi oldalnál már túlzásba is visznek– most a Tindert vették célba. A világ legnépszerűbb társkereső alkalmazásáról van szó, amelynek a legfontosabb funkciójához nagyon hasonló tűnt fel pár kanadai és új-zélandi felhasználónál.

A Facebook egyik szóvivője el is ismerte, hogy androidos és iPhone-os alkalmazásukon is tesztelik a lehetőséget, ami ugyebár nagyon ismerős. Az app mutat egy-egy ismerőst a felhasználónak, és megkérdezi: van-e kedve vele találkozni a héten? A mutatott ismerős csak akkor tudja meg a választ, ha az igen volt, és ha a másik fél is igennel válaszol. Ekkor a Facebook értesíti a feleket, hogy mindketten benne vannak a találkában, és már lehet is szervezni.

Mark Zuckerberg nyilván erre azt mondaná, hogy ez is mutatja, mennyire komolyan veszik új mottójukat, de lényegében a Tinder egyértelmű másolásáról van szó. Persze egy fontos különbséggel: a facebookos megoldásban csak ismerősöket ajánl fel az app, míg a Tinder minden olyan felhasználót, aki az előre megadott nemhez és korosztályhoz tartozik a környéken élők közül.

Persze ez a Facebooknak üzleti érdeke is lehet, hiszen ha később mindenkihez eljut ez a funkció és extrákért fizetnének is a felhasználók, akkor abból óriási bevétel lehet – ezt a Tinder bizonyítja, hiszen az iPhone-osok leginkább erre az alkalmazásra hajlandók pénzt adni, miután megjelent a randikat garantáló Gold funkció.

Forrás: www.hvg.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét