Kezdőlap Gazdaság Itt a toplista, ezeket az OKJ-s képzéseket választják a magyar nők

Itt a toplista, ezeket az OKJ-s képzéseket választják a magyar nők

1015
0

Pénzügyesként álmodják újra karrierjüket a magyar nők, a felnőttképzési tízes toplistából nyolc ehhez a szakmához kapcsolódik.

A pénzügyi-gazdasági OKJ-s képzések hódítanak a nők körében – erre jutott legalábbis a felnőttképzéssel foglalkozó Perfekt Zrt. idei felmérése, amelynek eredményeit kedden publikálták.

A tízes toplistába csupa pénzügyekhez kapcsolódó képesítés fért be, de van két kakukktojás is:

1. Társadalombiztosítási ügyintéző
2. Bérügyintéző
3. Pénzügyi-számviteli ügyintéző
4. Vállalkozási mérlegképes könyvelő
5. IFRS mérlegképes könyvelő
6. Sportedző
7. Adótanácsadó
8. Államháztartási mérlegképes könyvelő
9. Pénztárkezelő és valutapénztáros
10. Állatgondozó

A tb-ügyintéző- és a bérügyintéző-képzés évek óta stabilan tartja magát a listán. A dobogó harmadik fokára a 2015-ös évvel szemben 2016-ban a pénzügyi-számviteli ügyintéző került, megelőzve a vállalkozási mérlegképes könyvelőt. Egy helyet ugrott előre a sportedzői képzés is, amely 2015-ben került be a legnépszerűbb képzések közé, és tavalyi erősödésével maga mögé utasította az államháztartási mérlegképes könyvelő-képzést. Továbbra is vonzó a jelentkezők körében az adótanácsadó képzés, amely két hellyel került előrébb. Az adatok alapján a számviteli ügyintéző átadta helyét az állatgondozói képzésnek, amely csupán 2016-ban indult, de máris a legnépszerűbbek közé került.

A cég által szervezett képzésekre főként a 25-34 és a 35-44 éves korosztályból jelentkeznek a nők. A férfiak továbbra is nagyobb arányban jelentkeztek ipari képzésekre.

Forrás: www.hvg.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét