Kezdőlap Magyarország Évértékelés és díjeső Gyöngyösön!

Évértékelés és díjeső Gyöngyösön!

794
0

Advent utolsó hétvégéjén emelkedett gondolatokkal és kitüntetésekkel ünnepelt Gyöngyös.

A városi karácsonyi ünnepség a Szent Bertalan templomban az idén ötven éves Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjainak és pedagógusainak műsorával kezdődött.

Az ünnepségen Hiesz György polgármester ünnepi beszédében a szerencsétlen sorsú emberek megsegítésére buzdította a gyöngyösieket. Mint mondta, örömmel tapasztalja, hogy egyre több az olyan magánszemély, szervezet vagy cég, amely nem csak saját magára, hanem másokra is odafigyel az ünnepek közeledtével. A városvezető szerint az elmúlt hetekben egymást érő jótékonysági rendezvények azt bizonyítják, hogy a városban sokan törődnek a fogyatékkal élőkkel, a mozgássérültekkel, az autistákkal vagy éppen a nyugdíjasokkal. Hiesz György arra kérte a gyöngyösieket, hogy ne csak karácsonykor, hanem az év többi napján is figyeljünk oda a környezetünkben élőkre, és segítsük a nélkülözőket akár csak egy tányér levessel.

Ezután a város karácsonyfáján meggyújtották a gyertyákat, majd a program a Kékes Étteremben folytatódott, ahol a polgármester évértékelőjében arról beszélt: összességében sikeres évet zár Gyöngyös. Mint mondta, az uniós fejlesztési pályázatokhoz nagy reményeket fűztek – mintegy négymilliárd forintnyi fejlesztésre pályázott Gyöngyös -, ám még egyetlen döntés sem született. Saját erőből azonban több – persze kisebb, de fontos – fejlesztés is megvalósult.

Szólt arról is: Gyöngyösre is nagymértékben jellemző az elvándorlás, ami már szinte minden szakterületen munkaerő-hiányt okoz. Örömének adott hangot amiatt, hogy a képviselő-testület több olyan stratégiai döntést is hozott, amelyek a város vonzerejének növelését, a fiatalok idecsábítását illetve megtartását szolgálják. Mindezek alapján úgy vélte: ha Gyöngyös \”ügyesen\” válaszol a kihívásokra, akkor nyertese lesz a következő esztendőknek.

Az évértékelés után átadták az Év sportolója és az Év sportszakembere díjakat.

Az idei díjazottak: Kovács Zsófia triatlonista, Gyallai Máté sífutó, a Berze Diáksport Egyesület strandlabdarúgó-csapata, Juhász Roland ökölvívó-bíró, és Knizner Róbert, aki posztumusz kapta meg a kitüntetést.

Ugyancsak átadták a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és az önkormányzat közösen alapított elismerését, a Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegyet.

Idén három vállalkozás kapta meg a díjat: a VAMAV Vasúti Berendezések Kft., a Mátrép-Mega Kft. és a a Gyöngyösi Állatkert Vendéglátó és Szabadidőpark Kft.

Forrás: www.gyongyos.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét