Kezdőlap Magyarország Több mint száz új parkoló Gyöngyösön?!

Több mint száz új parkoló Gyöngyösön?!

871
0
parking

Közel százhúsz új parkolóhely létrehozásának tervéről döntött idei utolsó ülésén a gyöngyösi képviselő-testület csütörtökön – tájékoztatta a Hírlapot Pifkó Tamás a gyöngyösi önkormányzat sajtóreferense, aki hozzátette: a megvalósítás a 2017-es költségvetés függvénye lesz.

A decemberi tanácskozáson az autóbusz-pályaudvar és a toronyház környékének parkolási gondjainak kezelésére irányuló javaslatokat is tárgyalta a grémium. Az elképelések között fizetőparkolók kialakítása, és az ott lakók számára sorompóval lezárt parkolók kialakítása is szerepelt, ám a grémium egyelőre egyik megoldás mellet sem foglalt állást. Úgy határoztak viszont, kezdődjön meg összesen száztizenkilenc új parkoló tervezése, amelyből hatvanöt a buszmegálló környékén, ötvennégy pedig a toronyház mellett épülne meg.

parking

A testület reményei szerint ez enyhíthetné a két terület parkolási gondjait, amit az okoz, hogy az ingázók által leparkolt autók miatt a helyben lakók számára bizonyos napszakokban a szükségesnél kevesebb parkolóhely áll rendelkezésre.

A grémium egyebek mellett arról is döntött, hogy a Petőfi, Vachott Sándor és Kossuth Lajos utak környékén megteremti a lehetőségét annak, hogy az igénylők költségére közforgalomtól elzárt magánúttá nyilvánítsanak olyan területeket, amelyeken közforgalom nem halad, csupán az ingatlantulajdonosok használják azokat. Elsősorban az úgynevezett zsellérközök esetében jelenthet a lehetőség megoldást a lakók gondjaira, mivel ezekben a szűk utcákban a panaszok szerint gyakran fordul elő szemetelés, és egyéb nem kívánatos tevékenység.

A grémium bölcsődevezetői pályázatok elbírálásáról is döntöttek, miután a Dobó Úti Bölcsőde vezetőjének megbízatása idén december 31-én lejár, a Visonta Úti Bölcsőde vezetője pedig nyugdíjba vonul. A testület többsége a Dobó Úti Bölcsőde élére a jelenlegi vezetőt, Debrei Andrásnét választotta, míg a Visonta Úti Bölcsőde vezetőjévé Gál Veronikát nevezte ki.

Forrás: heol.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét