Kezdőlap Magyarország Még mindig sok a parlagfüves terület

Még mindig sok a parlagfüves terület

882
0

Egyelőre csak ellenőriztek, de nem büntettek.

Egerben már kevesebb a parlagfüves terület, mint a korábbi években, de ­továbbra is bőven találhatók veszélyeztetett részek. Ezek felkutatására a hegyőrség tagjai, a közterület-felügyelők, a mezőőrök, a polgárőrök és az önkormányzati dolgozók fogtak össze. A városházán Horváth Richárd polgármester kiemelte: olyan fontos munkát végeznek, aminek az egész közösség használt látja.

A parlagfű elleni védekezés minden földhasználó törvényben előírt kötelezettsége, így határidőre el kell végezni az irtást. Sokan azonban ennek nem tesznek eleget: a parlagfűkommandó olyan napraforgómezőt is talált, ahol 70 százalékos volt a szennyezettség. Kondek Zsolt ­önkormányzati képviselő közölte: ­egyelőre csak ellenőriztek, de nem büntettek, ám aki a felszólítás után sem cselekszik, 15 ezertől akár ötmillió forintig terjedő bírságot is kaphat.

A parlagfű hazánk legismertebb és leggyakoribb gyomnövénye, amelynek ­pollenje a szénanátha, a kötőhártya-­gyulladás és az asztmás ­roham mellett gyakran okoz bőrgyulladást, kiütést is. Hazánkban minden ötödik ­ember ­szenved tőle. Odafigyeléssel azonban sikeresen fel lehet venni ellene a harcot. A szezon­ előtt érdemes felkeresni a házi­orvost. Papp ­Zoltán, a Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály Egészségfejlesztési és Igazgatási ­Osztály osztályvezető tisztiorvosa azt javasolja, hogy az érzékenyebbek sűrűn mossanak hajat, gyakran cseréljék az ágyneműt, s ügyeljenek cipőjük tisztaságára.

Forrás: www.heol.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét