Kezdőlap Magyarország Kifordított valóság a karikatúrákon Egerben

Kifordított valóság a karikatúrákon Egerben

470
0

Jó néhány éve nem volt hasonló kiállítás a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban Kelemenné Csuhay Zsuzsanna igazgatóhelyettes emlékei szerint, mint amilyen hétfő délután nyílt meg a galériában. Bartók Sándor karikaturista tárlatáról azt írni, hogy országosan is egyedülálló, nem túlzás. Színes életútját Hekeli Sándor újságíró mutatta be, akivel a művész az egykori Egri Újságnál dolgozott együtt.

Hekeli Sándor elmondta, több évtizednyi munkát foglal magába a bemutató, az elgondolkoztató művek múltunk és jelenünk egy-egy szeletét mutatják be. A karikatúrákról áradó humor még a nehéz helyzetekben is reményt adhat.

Bartók Sándor megemlítette: felhívják a figyelmet a társadalmi problémákra, ám oldják is azok feszültségét, éppen a humorral. A művész elárulta, nehéz út vezette a vidám képekig. Beszéde zárásaként arra kérte a vendégeket, ha vannak gondolataik a világról, ragadják meg azokat, s az önkifejezés bármely eszközével osszák meg embertársaikkal. A megnyitó interaktív, közös rajzolással ért véget.

Forrás: www.heol.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét