Kezdőlap Gazdaság Új magyar találmány: Itt az okos lázmérő!

Új magyar találmány: Itt az okos lázmérő!

1225
0
110 millió forint összegű, többlépcsős befektetéssel többségi tulajdont szerzett a GB & Partners által kezelt EXIM Növekedési Magántőkealap a STEMP okoslázmérőt fejlesztő magyar vállalkozásban.
Az Eximbank befektetésével létrejött Alapból megvalósult tőkeinjekciónak köszönhetően a STEMP 2018 elején megjelenhet a több száz milliárd dollárt kitevő globális e-health piacon.
Az okostechnológiák egyik legdinamikusabban növekvő alkalmazási területe az egészségügy. Egyes várakozások szerint 2022-re 308 milliárd dollárra nőhet a globális e-health piac, melynek egyik alapját a hordható okoseszközök jelentik. Használatuk segítségével azonnali visszajelzést kaphatunk egészségi állapotunkról, bárhol és bármikor. A testhőmérés a mindennapokban használt leggyakoribb és legalapvetőbb egészségügyi vizsgálat, amelyet egy új magyar találmány forradalmasít.

A STEMP egy cserélhető tapasszal testre ragasztható, kisméretű lázmérő, amely folyamatosan méri a testhőmérsékletet. Beépített bluetooth-egységén keresztül azonnal továbbítja az adatokat a speciálisan erre a célra fejlesztett mobiltelefonos applikációba. A STEMP kis mérete és újratölthetősége miatt kényelmes, folyamatos és pontos testhőmérést garantál mindenkinek. Praktikus és megbízható megoldást jelent a kisgyerekek, az idősek és a gyermekvállalás előtt álló édesanyák számára.

A GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő felismerte az okoshőmérőben rejlő piaci lehetőségeket. 2017 májusában az általa kezelt EXIM Növekedési Magántőkealapon keresztül többségi részesedést szerzett a Krajcsik Zsolt feltaláló által 2016-ban alapított Biophilia Kft.-ben.
Az Alap célja olyan társaságok finanszírozása, amelyek nagy növekedési potenciállal és exportértékesítési lehetőséggel rendelkeznek.

A tervek szerint az okoslázmérő jövő év elejétől elérhető lesz mind a nemzetközi, mind pedig a hazai piacon.

„A tőkebefektetésnek köszönhetően megkezdődhet a termék sorozatgyártása, felkészülés a nemzetközi értékesítésre. A hordható okoseszközök jelentik az egészségügy jövőjét. A STEMP kényelmes, biztonságos és pontos testhőmérséklet-mérést garantál, így mindenki számára ideális megoldás lehet” – emelte ki Krajcsik Zsolt, az okoslázmérő feltalálója.
Forrás: http://www.digitalhungary.hu/start-up/Magyar-talalmany-forradalmasitja-az-egeszsegugyet/4385/#sthash.Excr7RDR.dpuf

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét