Kezdőlap Magyarország Egert és térségét érintette legsúlyosabban az esőzés

Egert és térségét érintette legsúlyosabban az esőzés

885
0

A vihar miatt kedden több mint félszáz bejelentés érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítására.

Heves megye mind a hét járására narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd késő délután. Vihar söpört át a megyén, amely heves zivatarral, széllel, dörgéssel, villámlással és jégesővel érkezett. Egert és térségét érintette legsúlyosabban az esőzés. A vihar miatt több mint félszáz bejelentés érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítására, összesen huszonhat esetben avatkoztak be a tűzoltók.

Az egri hivatásos tűzoltók segítségére a füzesabonyi katasztrófavédelmi őrs tűzoltóit, valamint az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport szakembereit is riasztották. Legtöbbször kidőlt fákhoz, leszakadt faágak eltávolításához és vízszivattyúzáshoz kérték a tűzoltók segítségét. Legtöbb esetben a fák személyautókra, vezetékekre, úttestekre dőltek, elzárva a teljes pályát a közlekedés elől, amelyeket az egységeknek kellett eltávolítani.

Egerben, az Agyagos utcában egy melléképületbe csapott bele a villám, amely ennek következtében ki is gyulladt. A megyeszékhelyi tűzoltóknak a még izzó, parázsló részeket kellett eloltaniuk. Az esetek során senki nem sérült meg.

Az Agriatv felvételén az látszik, hogy az Íj utca környékét a keddi esőzés miatt sárlavina öntötte el.

Forrás: www.heol.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét