Kezdőlap Magyarország VIZSGÁLAT INDULT A FIDESZ TELEFONOS ZAKLATÁSA MIATT

VIZSGÁLAT INDULT A FIDESZ TELEFONOS ZAKLATÁSA MIATT

928
0

Vizsgálatot indított az adatvédelmi hatóság a Fidesz legújabb kampánya miatt, melynek során telefonon hívják fel a magyar nyugdíjasokat, és egy géphanggal mondhatják el nekik, hogy Vona Gáborra mérgesnek kell lenniük, és nem szabad rá szavazniuk jövőre.

A szerdai Magyar Nemzet szerint egy állampolgári panasz alapján indított vizsgálatot a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság. Ennek elnöke, Péterfalvi Attila úgy nyilatkozott a lapnak, hogy elviekben lehet módja legális adatbázist fenntartania egy pártnak a nyugdíjasokról, de csak azok szerepelhetnek abban, akik korábban hozzájárultak.

Ilyen hozzájárulást jelenthetett valamennyi aláírásgyűjtés támogatása a rezsicsökkentésről, vagy más nemzeti konzultációs kérdésekről. Mindenesetre azért végeznek egy vizsgálatot.

Az ügyvédként működő Varga-Damm Andrea jobbikos képviselőjelölt maga is találkozott a hívással édesanyja révén, és úgy gondolja, személyes adattal való visszaélés történhetett, mert nem egyértelmű, honnan tudja a Fidesz, milyen számon lehet elérni a nyugdíjasokat. A lap emlékeztet, hogy a Jobbik az ügyben megkeresi a Fideszt, az országos nyugdíjbiztosítót és a szolgáltatót is.

Forrás: www.alfahir.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét