Kezdőlap Magyarország Óvoda-felújításra pályázik a város

Óvoda-felújításra pályázik a város

716
0

Két óvoda felújítására is pályázatot nyújt be a gyöngyösi önkormányzat – derült ki a város képviselő-testületének áprilisi ülésén. A tanácskozáson a képviselők döntöttek egyebek mellett a hulladékgazdálkodási társulás megalakításáról, a könyvtár önállósodásáról, és több önkormányzati rendeletet is módosítottak.

Óvodafelújításra is pályáznak

A testület úgy döntött, pályázatot nyújt be az Epreskert Úti Tagóvoda felújítására és a Fecske Úti Tagóvoda konyhájának korszerűsítésére. Nyertes pályázat esetén az Epreskert úti intézményben közel 35 millió forintos beruházás valósulhat meg, míg a Fecske úton 24 millió forintot köthetne a város a konyha fejlesztésére. A hazai forrású pályázatokon a beruházások költségeinek ötven százalékát nyerheti el az önkormányzat.

A csütörtöki ülésen az is kiderült, hogy elindulhat a „Gyöngyös és térsége szennyvízelvezetésének és tisztításának fejlesztése” című projekt tervezése. A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében megvalósuló beruházás a város százszázalékos csatornázottságát célozza, beleértve a Petőfi utcai gerincvezeték megépítését, és a szennyvíztelep korszerűsítését is.

A grémium annak érdekében, hogy a Szent Bertalan-templom toronysisakjainak helyreállítása és az épület déli tornyába tervezett kilátónak az építése ne szenvedjen késedelmet, elfogadta a beruházás jóváhagyási tervét, ami alapján meg lehet kezdeni a kivitelezési és tervezési munkák közbeszerzési eljárását. A száz évvel ezelőtt pusztító nagy tűzvészben leégett barokk toronysisakok helyreállítására a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében európai uniós pályázatot nyújtott be az önkormányzat, amelyet azonban még nem bíráltak el. A mostani döntés lehetővé teszi, hogy a támogatásról szóló döntés után azonnal elkezdődhessenek a kivitelezési munkák, így a toronysisakok helyreállítása az 1917-es nagy tűzvész százéves centenáriumának évében megkezdődhetne.

Forrás: www.gyongyos.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét