Kezdőlap Magyarország Már hiába gyurcsányoznak: Orbán a főmumus az egészségügy bajaiért

Már hiába gyurcsányoznak: Orbán a főmumus az egészségügy bajaiért

779
0

Az ellenzék és a múlt már senkit nem érdekel, Orbán Viktor lett a legfőbb egészségügyi mumus – derül ki a Vasárnapi Hírek ás a Publicus Intézet felméréséből. A kutatás szerint 10-ből heten elégedetlenek az állami egészségüggyel, és az utóbbi időben a helyzet romlott.

A rossz egészségügy-politikán kívül a nyugdíjasok hada és a pénzhiány kötik gúzsba a gyógyítórendszert, amelyik a választások után vélhetően kettészakad. És csak keveseknek lesz jobb. Az egészségügyi béremelések nem akadályozzák az orvoselvándorlást és nem ragasztják vissza a hámló vakolatot.

A Publicus Intézet kutatása szerint a magyarok 70 százaléka elégedetlen az állami egészségüggyel, majdnem ennyien mondják, hogy az állami egészségügyben tapasztalt állapotok az utóbbi években romlottak. A válaszadók fele az elmúlt években fizetett hálapénzt, akár azért is, hogy megkerülje a várólistát.

A Fidesz-szavazók körében közel minden másodiknak, a bizonytalan szavazók körében 78 százaléknak nem teszik, ami az egészségügyben tapasztal. Leginkább persze az MSZP- és a Jobbik-szimpatizánsok szerint romlott a helyzet az elmúlt években.

A megkérdezettek 56 százaléka szerint az Orbán-kormány felelős a kialakult helyzetért, fél éve még csak az 52 százaléka gondolta ezt.

És hogy miért ilyen tragikus a magyar kórházak helyzete? A válaszolók szerint egyértelműen a kormány miatt (56 százalék), a pénzhiányt 11 százalék, a korábbi kormányokat 7 százalék jelölte meg.

A kutatás teljes beszámolóját a Publicus honlapján lehet elolvasni.

Forrás: www.hvg.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét