Kezdőlap Magyarország A Mátrában is muzsikálni fog az erdő szeptember végén

A Mátrában is muzsikálni fog az erdő szeptember végén

988
0

Idén három térségben rendezik meg a Muzsikál az erdő elnevezésű rendezvénysorozatot, amelyen az erdei koncertek mellett szakvezetéses sétákkal, előadásokkal és tárlatokkal is várják az érdeklődőket.

A rendezvénysorozat első eseményét a Kecskemét közeli Nyíri erdőbe és Lakitelek-Tőserdőn május 26. és 28. között, a Mátrai Művészeti Napok 9 napos programfolyamát július 1. és július 9. között, a Muzsikál az erdő a Körösök völgyébent szeptember 29. és október 1. között rendezik meg Gyula térségében, Gyula-Városerdőn, valamint Nagyvárad közelében.
A rendezvények programjait szakvezetéses erdei séták, klasszikus zenei és népzenei erdei koncertek, természethez kötődő képzőművészeti kiállítások, erdei sport, kézműves gyermekprogramok és helyi termelők bemutatkozása is színesíti.
Az érdeklődők megismerkedhetnek a fenntartható gazdálkodás példáival, valamint tudományos ismeretterjesztő előadásokon bővíthetik tudásunkat az erdő és a természetvédelem témakörében – közölték a szervezők az MTI-vel.
A Muzsikál az erdő minden nap más-más településen jelentkezik, ezzel is népszerűsítve a vidék, az erdő értékeit. A tervezett helyszínek közé tartozik Tar, Szurdokpüspöki, Szentkút, Mátraalmás, Gyöngyöstarján, Gyöngyössolymos, Gyöngyöspata, Kékestető és Galyatető
Az események fő célja az erdő és a művészet erejével a környezettudatos életvitel irányába mozdítani a rendezvény résztvevőit.

Forrás: Videk.Ma

Indexkép: itthon Észak-Magyarországon  blog

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét