Kezdőlap Magyarország Jobbik: Egymillió aláírás a bérunióért

Jobbik: Egymillió aláírás a bérunióért

634
0

Vona Gábor szerint ahhoz, hogy a bérunió is megvalósuljon, poltikai cselekvére van szükség.

Elkezdheti munkáját az a Polgári Bizottság, ami a napokban Budapesten alakult. Elnökük Gyöngyösi Márton lett, székhelyük pedig Budapesten. Céljuk, hogy elérjék az Európai Bizottságban, hogy az unió alapokmányaiban rögzítse: egyenlő munkáért, egyenlő bér járjon az uniós országok polgárainak – ezt jelentette be Vona Gábor a Jobbik elnöke, gyöngyösi sajtótájékoztatóján.
A 8 tagú polgári bizottságnak a magyarok mellett észt, lett, horvát, szlovák, lengyel, román és bolgár tagjai is vannak. Többségében politikai pártok, de több szakszervezet, illetve civil szervezet is csatlakozott a kezdeményezéshez. Ahhoz, hogy ez a kezdeményezés az Európai Bizottság elé kerüljön, az uniós tagállamokban egy év alatt egymillió aláírást kell összegyűjteni.

Vona Gábor beszédében kiemelte: A közös piac révén az árunió már megvalósult, vagyis a kelet-közép-európai országokban ugyanolyan áron vásárolunk lényegében, mint nyugaton, de közben a bérunió nem valósult meg, a piac nem egyenlítette ezt ki, ahogy ezt előzetesen várták. Így igenis politikai cselekvésre van szükség – fogalmazott Vona Gábor.
– Az elmúlt 10 év két legnagyobb problémája a devizahitel – válság és az elvándorlás volt, ennek hátterében is az áll, hogy az emberek nem tudnak a bérükből megélni, vagyis ezekre a problémákra is egy bérfelzárkóztatás adhat hosszútávú és biztonságos választ – fejtette ki a Jobbik elnöke.

Forrás: www.heol.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét