Kezdőlap Magyarország Magyar Ápolók Napja: Orbán Viktor adja vissza az egészségügyet és az ápolókat...

Magyar Ápolók Napja: Orbán Viktor adja vissza az egészségügyet és az ápolókat megillető pénzt

966
0

Magyar Ápolók Napja: Orbán Viktor adja vissza az egészségügyet és az ápolókat megillető pénzt

A Jobbik ezúton köszönti a lelkiismeretesen dolgozó több tízezer ápolót a Magyar Ápolók Napja alkalmából, és hívja fel egyben a társadalom figyelmét nehéz helyzetükre és megoldásra váró problémáikra. Az ország első főápolónője, Kossuth Zsuzsanna születésének 200. évfordulója lehetőséget ad arra, hogy mindenki számára világossá tegyük: azok, akik mások sebeit gyógyítják, akik a betegágyak mellett a felépülésben segédkeznek, mennyivel több megbecsülést érdemelnének. Megbecsülésük növelése érdekében haladéktalanul számottevő béremelésre, valamint munkakörülményeik javítására van szükség. Nem lehet olyan ápolásügye hazánknak, ahol fizikailag és lelkileg is kimerült ápolók végzik nap mint nap embert próbáló munkájukat a betegágyak mellett az Unió legalacsonyabb fizetéséért, miközben az arrogáns fideszes pénzfiúk helikopterezéssel és kastélyvásárlásokkal múlatják az időt.

Dr. Lukács László György a Jobbik képviselője

Álláspontunk szerint Orbán Viktor felszántotta az egészségügyet, elosztogatta az egészségügyet és a szociális szférát megillető keretösszegeket kedvenc földesurai és hobbijai között.

A Jobbik az Ápolók Napja alkalmából üzeni Orbán Viktornak, hogy másfél év múlva esedékes leváltását követően mindazt, amit nem az ápolóknak és a betegeknek adott, ám őket illetett volna meg, visszavesszük, és oda fogjuk adni a magyar ápolásügynek, a betegágy mellett dolgozó ápolóknak és az ellátást végző intézményeknek.

– tudatta Lukács László György országgyűlési képviselő az MTI-vel.

Párbeszéd Magyarországért: Katasztrofálisnak tartja az ápolók helyzetét a Párbeszéd.

Az ellenzéki párt társelnöke, Szabó Tímea vasárnap, a magyar ápolók napján Budapesten tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, 2010 és 2017 között 90-110 ezer forintot kapott egy kórházi dolgozó napi tizenkét óra munkáért, harminc-ötven beteg ellátásáért. Bár idén a kormány megemelte a minimálbért és a garantált bérminimumot, az intézkedés ebben a szektorban nem hoz javulást; továbbra is kizsákmányolják az alkalmazottakat, így veszélyben vannak a betegek és a kivándorlás folytatódása várható – értékelt.

Szabó Tímea a PM képviselője

Fideszes államtitkárok: Egy szál virággal és egy doboz csokival köszöntötték az ápolókat

Erkölcsileg és anyagilag is meg kell becsülni az ápolók munkáját, ezért döntött úgy a kormány, hogy 2019-re 65 százalékkal emelik a bérüket – mondta Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott a váci Jávorszky Ödön Kórházban tartott sajtótájékoztatón vasárnap, az ápolók napján.
Közölte: az ápolók egész évben felelősségteljes és embert próbáló munkát végeznek. 2014 óta ünneplik február 19-én az ápolók napját, idén pedig a 200. évfordulója van annak, hogy Kossuth Zsuzsanna, a magyar ápolásügy úttörője született – emlékeztetett.

Nyitrai Zsolt és Rétvári Bence egy-egy szál virággal és csokoládéval is köszönetet mondott a jelenlévő ápolóknak. Az Országgyűlés 2014-ben nyilvánította a magyar ápolók napjává Kossuth Zsuzsanna, Kossuth Lajos húgának születésnapját, február 19-ét. Az idei év Kossuth Zsuzsanna-emlékév is.

Forrás: MTI.hu

Fotók: MTI.hu/Alfahir.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét