Kezdőlap Magyarország Ez a helyzet most a CBA-nál

Ez a helyzet most a CBA-nál

617
0

Új felszámolóbiztossal folytatódnak a tárgyalások a bezárt CBA boltok ügyében.

Kezdetben a budapesti székhelyű Pro Bonum Gazdaságszervező volt a Palóc Nagykereskedelmi Kft. vagyonfelügyelője, azonban pár napja a törvényszék a salgótarjáni Novent Felszámoló és Gazdasági Szaktanácsadó Kft.-t rendelte ki erre a pozícióra. Demeter László, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) Nógrád megyei titkára találkozót kért az új felszámoló biztossal. Az egyeztetést kedden tartották.

– Korrekt megbeszélés volt, azonban a biztos még nincs teljesen tisztában a Palóc ügyeivel, hisz’ alig több mint egy hete kapta meg a feladatot – számolt be Demeter László.
– Az viszont látszik, hogy a dolgozóknak továbbra is muszáj türelemmel lenniük, mivel a következő tárgyaláson vélhetően még egyszer fizetési haladékot kérnek, 25 napot – tudatta a KASZ titkára, s hozzátette: elmondta a felszámolónak, hogy több aktív dolgozó panaszkodott, hogy nem kapta meg a bérét. Erről nem tudott, de a keddi napon több, utalásról szóló dokumentumot írt alá, tehát vélhetően hamarosan megérkeznek a fizetések.

Az üzlethelyiségekről is szó esett: tudják, hogy egyre rosszabb pozícióban vannak mint eladó fél, ezért sürgető lenne a boltokat mielőbb továbbadni. Mint megtudtuk: vannak üzletek, amire egyáltalán nincs érdeklődő, de olyan is akad, amire már hatan is bejelentkeztek.
A soron következő, azaz harmadik csődegyezségi tárgyalás jövő héten hétfőn, a salgótarjáni József Attila Művelődési Központban lesz 10 órától.

Forrás: www.heol.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét