Kezdőlap Magyarország Elválasztják a halálút sávjait

Elválasztják a halálút sávjait

721
0

Forgalombiztonsággal összefüggő munkálatok folynak a 25-ös főút Eger és Kerecsend közötti szakaszán.

Szinte nem telik el úgy hét, hogy ne történne közlekedési baleset a 25-ös számú főút Eger és Kerecsend közötti szakaszán. Sokan halálútnak hívják, nem ok nélkül.

Az említett útszakasz sajnos bővelkedik balesetekben, az előző években többen is meghaltak itt. November elején hárman is pórul jártak Eger és Kerecsend között: egy személyautó a kerecsendi dombnál fejjel lefelé állt meg az árokban, másik két autó is árokba csúszott, szerencsére könnyebb sérülésekkel megúszták a balesetet szenvedők.

307223_kepatmeretezes_hu_baleset01

 

A rendőrség tapasztalatai szerint a balesetek oka nagyrészt a gyorshajtás, a kellő rutin hiánya és az időjárásnak nem megfelelő vezetési magatartás. Folyamatos a sebességellenőrzés a 25-ös számú főúton, kiemelten az Eger és Kerecsend közötti útszakaszon, ahol több jelzést, figyelemfelhívó táblát is láthatunk az út szélén.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint Heves megyében idén az első félévben 219 közúti közlekedési baleset történt, ezekben öten vesztették életüket. Tavaly az egész évet nézve 470 baleset történt megyénk útjain, 16 volt halálos kimenetelű. Az elmúlt évek adatai arra utalnak, hogy Heves megyében a legveszélyesebb főutak között van a 25-ös, különösen Eger és Kerecsend között, bár az út minősége kifogástalannak mondható, és több szakaszon is váltakozó rendszerben három sáv áll az autósok rendelkezésére.

A balesetek súlyosságának csökkentése érdekében közel két kilométer hosszon, az egyik 2+1 forgalmi sávos szakaszon fizikai elválasztást építenek a középső forgalmi sáv megszüntetésével.

worrás: heol.hu, heol.hu

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét