Kezdőlap Magyarország December végéig vehetők át a sárga kukák Gyöngyösön

December végéig vehetők át a sárga kukák Gyöngyösön

666
0

Több mint hatszáz családi ház tulajdonosa még mindig nem vette át a szelektív hulladékgyűjtéshez szükséges sárga edényt, amit az önkormányzat ingyenesen biztosít számukra. A kukák december végéig vehetők át a közszolgáltató Kenyérgyár úti telephelyén.

299089_szelekt2

A hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvénynek megfelelően Gyöngyös Város Önkormányzata gondoskodott az elkülönített hulladékgyűjtési rendszer helyi feltételeinek megszervezéséről, pályázati forrás felhasználásával térítésmentesen a lakosság rendelkezésére bocsájtotta a szelektív gyűjtést biztosító edényeket.

A családi házas ingatlanok lakói 2015. szeptember 1-jétől kötelesek a papír, műanyag, és fém csomagolóanyagot a vegyes hulladéktól elkülönítetten gyűjteni, és a házhoz menő szelektív gyűjtés igénybevételével átadni a Közszolgáltatónak.

A mai napig 612 családi házas ingatlan tulajdonosa nem vette át a szelektív gyűjtést segítő edényt. Aki helyhiány, vagy egyéb okból kifolyólag nem kívánja igénybe venni a gyűjtőedényt, úgy a gyűjtést és a közszolgáltatónak való átadást végezheti áttetsző műanyag zsákban is, az elkülönített gyűjtésre vonatkozó kötelezettség alól azonban nem kaphat felmentést.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a csomagolási hulladékok szelektív gyűjtésére vonatkozó kötelezettség megszegése hulladékbírság kiszabását vonhatja maga után.

Az edények átvételének lehetőségét 2016. december 31-ig tartjuk fenn, aki eddig az időpontig nem veszi át az edényt, az maga kell, hogy gondoskodjon a csomagolási hulladékok szelektív gyűjtésére szolgáló edényről, vagy zsákról.

Forrás: www.gyongyos.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét