Kezdőlap Magyarország Százmilliós beruházás az Egererdő Zrt. Mátraparkett üzemében

Százmilliós beruházás az Egererdő Zrt. Mátraparkett üzemében

811
0

A Mátraparkett üzemében elkészült beruházások ünnepélyes átadását tartotta az Egererdő Zrt. pénteken – tájékoztatta a Hírlapot Szádeczky Kornélia közjóléti és turisztikai előadó, aki hozzátette: a két beruházás önerőből valósult meg, összértéke pedig eléri a 130 millió forintot. A parkettagyártással foglalkozó üzemben idén októberben kialakítottak egy új technológiai részt, ami segítségével a svéd padló alapanyagának előkészítési technológiája megújult.

309143_img_4463

Átalakították a központi porelszívást, valamint nagyobb, több fejes gyalugépet és egy vadonatúj fejlesztésű Par-Filler felületjavító és felületkitöltő gépet is vásároltak. Ennek köszönhetően javult az üzemen belüli logisztika, megszűnt a korábban szűk kapacitás és felgyorsult az alapanyag előkészítés folyamata.

Az üzem egy másik része is megújult, hiszen az összes hőenergiát biztosító kazánházat is korszerűsítették. A meglévő kazánházban modern vezérléstechnikát építettek be. Ezáltal kevesebb elektromos energiát használ a cég, kevesebb fűtőanyagra van szüksége, valamint a korábbi négy kazánfűtő helyett egy fővel és távfelügyelettel is vezérelhető a rendszer.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét