Kezdőlap Magyarország Szorul a hurok: elfutottak a fideszesek a Mezőhegyesi Állami Ménes és földprivatizációs...

Szorul a hurok: elfutottak a fideszesek a Mezőhegyesi Állami Ménes és földprivatizációs meghallgatás elől

925
0

Szorul a hurok: elfutottak a fideszesek a Mezőhegyesi Állami Ménes és földprivatizációs meghallgatás elől

A kormánypárti képviselők el sem jöttek, a jelenlévő államtitkárok pedig otthagyták az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága ellenőrző albizottságának ülését, miután megállapították annak határozatképtelenségét. Az albizottsági ülésen a Mezőhegyesi Állami Ménes és a földprivatizáció kérdését tűzték napirendre, a témákban érintett Bitay Márton Örs és Farkas Sándor is jelen volt, így a szakmai egyeztetés eredményességének nem lett volna akadálya.

A Jobbik elfogadhatatlannak tartja a kormánypárt felelőtlen hozzáállását, hiszen a földprivatizáció mind idejében, mind eladott területek tekintetében félúton jár, a tapasztalatok pedig lesújtóak. Az állami földek csupán 20 százaléka került azokhoz a családi gazdálkodókhoz, akik érdemesek földművelésre, nemzeti kincsünk 80 százalékát zöldbárók és külföldiek kezére játszotta a Fidesz-kormány.

Nyilván kényelmetlen Lázár Jánosnak, Győrffy Balázsnak vagy Fazekas Sándornak a földprivatizáció témája – hiszen ők és családtagjaik is érintettek az ügyben –, de a Jobbik továbbra is azon dolgozik, hogy feltárja a visszásságokat. A Jobbik, ahol lehet, feljelentéseket tesz, és garantálja, hogy kormányra kerülése esetén visszaszerzi ezeket földterületek a magyar emberek számára.- zárja közleményét Magyar Zoltán a Jobbik országgyűlési képviselője.

Forrás: MTI

Fotó: NOL.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét