Kezdőlap Magyarország Jobbik: Vérlázító és embertelen a határon teljesítőktől visszakövetelni pénzüket

Jobbik: Vérlázító és embertelen a határon teljesítőktől visszakövetelni pénzüket

942
0

Vérlázító és embertelen a határon teljesítőktől visszakövetelni pénzüket

A Jobbik szerint a Fidesz-kormány embertelenségének fényes bizonyítéka, hogy épp karácsony előtt követeli vissza számos, a migrációs válság sújtotta déli határra vezényelt rendőrtől fizetésük egy jelentős részét, többüktől több mint 200 ezer forintot.

Azt pedig vérlázítónak tartjuk, hogy mindezt egy október 20-án meghozott állásfoglalásra hivatkozva teszik. Emlékezetes, a teljes déli határszakaszon is ugyanekkor fejeződött be a Jobbik által már hónapok óta szorgalmazott fizikai határzár építése, a Fidesz-kormány pedig csak ezt követően hivatkozott a „téves jogszabály-értelmezésre”. Így a rendvédelmi dolgozók jóhiszeműen vélték úgy, készenléti szolgálatuk túlórának minősül. Fokozza a Fidesz-kormány pofátlanságát, hogy ezek a rendőrök családjuktól távol, olykor fűtés nélküli helyiségekben, néha étlen-szomjan szolgálták a határ védelmét. A segítségükre szerveződött civilek adományait pedig felsőbb utasításra nem fogadhatták el.

A Jobbik szerint most, a közvetlen migránsválság elmúltával a Fidesz lubickol az európai közvélemény elismerésében, közben pedig az ország érdekében teljesítő kisembereket újra sarcolni kezdi. Úgy véljük, ha történt is utólag kiderült tévedés, megfelelő jogszabály-változtatással elérhető, hogy a határ védelmét ellátók megtarthassák juttatásaikat. – tudatta Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője az MTI-vel. 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét