Kezdőlap Magyarország Zöld rendszámmal ingyenes lesz a parkolás

Zöld rendszámmal ingyenes lesz a parkolás

657
0

Ingyenesen parkolhatnak a zöld rendszámú autók Gyöngyösön, a rendszám nélküli vagy üzemképtelen járműveket azonban tíz nap engedély nélküli, közterületi várakozást követően elszállítják. A város képviselő-testülete szeptemberi ülésén az önkormányzat parkolási rendeletét is módosította.

Elszállítják a rendszám nélküli vagy üzemképtelen járműveket

Nem foglalják tovább a parkolóhelyeket az üzemképtelen, rendszám nélküli járművek Gyöngyösön. A város képviselő-testülete nyári szünet utáni első rendes ülésén úgy módosította az önkormányzat parkolási rendeletét, hogy az ilyen gépjárművek közterületen engedély nélkül legfeljebb tíz napig, de engedéllyel is csak hatvan napig tárolhatók. A Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyelete a közterületen szabálytalanul elhelyezett, illetve a köztertestülete szeptemberi ülésén az önkormányzat parkolási rendeletének módosítása mellett aület-használati engedély nélkül tárolt, forgalmi rendszám nélküli, vagy üzemképtelen járműveket elszállíttatja. A járművek elszállítását az önkormányzat által megkötött közreműködői szerződés alapján egy erre szakosodott gazdasági társaság végzi. A járművek tárolása őrzött telephelyen történik. Az elszállítás és a tárolás költségei az üzembentartót terhelik. A járművek elszállításáról az intézkedéssel egyidejűleg a Gyöngyösi Rendőrkapitányság tájékoztatást kap, továbbá az elszállított járművek listája megtekinthető lesz az önkormányzat honlapján.

A zöld rendszámmal rendelkező, környezetkímélő járművek tulajdonosai eddig csak kedvezményes parkolóbérlet váltására voltak jogosultak Gyöngyösön, a képviselők azonban kedden a parkolásról szóló rendelet módosításával lehetővé tették, hogy ezek a járművek ingyenesen használhassák a városi parkolókat, ezzel is hozzájárulva a környezetkímélő gépjárművek elterjedéséhez. Egy korábban elnyert pályázat révén egyébként három elektromos töltőállomás létesül majd a városban.

Forrás: www.gyongyos.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét