Kezdőlap Kultúra Emlékfát ültettek a néhai szőlész-borász emlékére Egerben

Emlékfát ültettek a néhai szőlész-borász emlékére Egerben

689
0
Faültetéssel tisztelegtek Grőber Jenő emléke előtt az Egri Borbarát Hölgyek szombaton a Ráckapu téren.
 Az egri Vincellériskola néhai szőlész-borász tanáraira, oktatóira emlékeztek szombaton reggel a Ráckapu téren, akik a filoxéra pusztítása – 1898 óta – képezték a szőlőművelőket, borkészítőket, hogy újraélesszék és felvirágoztassák a borvidék szőlőkultúráját.

Az ünnepségen beszédet mondott Habis László polgármester, Vasné Ignácz Katalin az Egri Borbarát Hölgyek Egyesületének elnöke, dr. Vas Miklós nyugalmazott tanszékvezető, főiskolai docens. Megtudtuk: az Egri Borbarát Hölgyek Egyesületének fő küldetései közé tartozik Eger és környéke szőlőtermesztéshez és borászathoz kapcsolódó kulturális hagyományainak ápolása. A
Ráckapu téri Vincellér parkban 2008. óta ültetünk emlékfát azon neves, a szőlészet és borászat terén maradandót alkotó elődeinknek, – egri szőlőtermelőknek, szőlőnemesítőknek, borászoknak.

Gál Tibor borász, Bereznai László és dr. Csizmazia Darab József szőlőnemesítők után a következő fa ültetésével Grőber Jenő emléke előtt tisztelegtek. Az eseményre a XXII. Eger Ünnepe – Civil Napok keretében került sor.

Forrás: www.heol.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét