Kezdőlap Gazdaság Meglepetést hozott a Tesco-sztrájk – beindult a mozgás

Meglepetést hozott a Tesco-sztrájk – beindult a mozgás

1314
0

Úgy tűnik, más munkáltatók is megijedtek, így már el is indultak a béremelkedések a múlt heti (Tesco) sztrájk hatására – mondta a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke a Magyar Nemzetnek.

Sáling József megjegyezte, úgy tűnik, nemcsak a bérek nőhetnek, hanem a dolgozói létszám is. Szerinte ugyanakkor félő, hogy épp a multiláncok lesznek képesek embereket átcsábítani máshonnan, például a kisebb boltokból.

Elindult a bérmozgás, úgy tudják, több bolthálózatnál is azt tervezik, hogy 5-10 ezer forinttal emelnek. Közölte, az Auchannál a legforróbb a helyzet, ott két héten belül indul a bértárgyalás.

„Bejelentkeztek a diszkontok, a Lidl- és Aldi-dolgozók is megkerestek. Hiába jók a fizetések, kis létszámban dolgoznak. Az emberek túlterheltek, mindenkinek több munkakört kell betöltenie. Lépnie kell a Sparnak is, 12 ezer alkalmazottal ő második legnagyobb munkáltató a Tesco után az ágazatban” – mondta az elnök, aki szerint folyamatosak az egyeztetések a munkáltatókkal és az alkalmazottakkal.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét