Kezdőlap Magyarország Emelné a pedagógusok fizetését a Jobbik

Emelné a pedagógusok fizetését a Jobbik

922
0

A Jobbik kormányra kerülése esetén a diplomás átlagbér szintjére emelné a pedagógusok fizetését – közölte Dúró Dóra, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

A Jobbik politikusa úgy fogalmazott, a kabinet becsapta a tanárokat és hazudott, amikor korábban minden tanárnak évenkénti béremelést ígért, ugyanis idén ősszel ez nem valósul meg, vagyis nem minden pedagógus fizetése növekedhet.

A kabinet emellett szintén ígéretével ellentétben cselekedett, amikor elválasztotta a minimálbértől a pedagógusok fizetését, így annak elveszett az értékállósága – fejtette ki Dúró Dóra, hozzátéve, a tanárok bére ennek eredményeként a minimálbér 1,9 szereséről 1,4 szeresére alakult.

Az ellenzéki politikus megjegyezte továbbá, 2018 januárjától egy főiskolát végzett kezdő pedagógus bruttó fizetése mindössze 2.200 forinttal haladja majd meg a garantált bérminimumot, aminek fényében szerinte nem lehet csodálkozni a tanárhiányon.

A Jobbik ennek orvoslására rugalmasabbá tenné a pedagógusok életpályamodelljét, növelné a tanárok szabadságát, eltörölve például a heti 32 órás kötelező iskolában tartózkodást, továbbá csökkentené a jelenlegi túlzott adminisztrációs terheket – sorolta Dúró Dóra, aki szerint a pedagógushiányt rövid távon enyhíthetné a már nyugdíjba vonult tanárok megfelelő módon történő visszafoglalkoztatása is.

Forrás: www.nepszava.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét