Kezdőlap Kultúra EKF2023: színes, látványos, újító ötletek az egri pályázatban

EKF2023: színes, látványos, újító ötletek az egri pályázatban

905
0
Ütemterv szerint zajlik Eger „Európa Kulturális Fővárosa 2023” pályázatának kidolgozása.
A négy művészeti csoport vezetője leadta a felkért szakemberek több hónapos munkájának eredményeként létrejött elképzelés-csomagot, s a hozzá kapcsolódó program- és költségtervet. Ezeknek az elképzeléseknek a mentén, Koltai Lajos művészeti igazgató vezetésével áll össze az ősz folyamán a felvezető évek és a 2023-as EKF-év részletes, művészeti koncepciója – tájékoztatott Zentai László az egri polgármesteri hivatal médiareferense.

Közölte: elmondható, hogy Egerben több, tematikus művészeti és zenei fesztivált tervezünk, színes és látványos, újító ötletek jelennek majd meg az egri pályázatban.

Megtudtuk: a programtervezéssel párhuzamosan térképezik fel a lehetséges, nemzetközi együttműködéseket, konkrét programok, valamint tapasztalatcserék mentén.

– Fontos, hogy egy már az EKF-címet elnyert várossal is szorosabbra fűzzük a kapcsolatot, mint ahogy az is alapvetően meghatározó, hogy a pályázati szándék kinyilvánítása után azonnal felvettük a kapcsolatot Leeds városával, az Egyesült Királyságból. Az angliai város szakemberével folytatott eszmecsere középpontjában a közterületek fénnyel való megtöltése, az utcák és terek fényre épülő programjainak szervezése állt. Elhangzott: Leeds és Eger kölcsönösen, teljes mellszélességgel támogatja egymás pályázatát, a két város nyitott a közös tematikájú, kortárs művészetekre és a fényre épülő programok szervezésére – tette hozzá a médiareferens.

Miután az Egyesült Királyságból pályázó városoknak az ősz folyamán be kell nyújtaniuk a saját EKF2023 pályázatukat, fontos mihamarabb rögzíteni a Leeds és Eger közötti együttműködés konkrét lehetőségeit. Egy ilyen fókuszpont lehet Leeds egyik legismertebb művészeti rendezvénye, a „Fény Éjszakája”. Az idén október 4-7-ig zajló Light Night Leeds 2017 programon Eger delegációja is részt vesz.

Forrás: www.heol.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét