Kezdőlap Kék Fény Összeverték a hatvani kórház ügyeletes orvosát

Összeverték a hatvani kórház ügyeletes orvosát

2262
0

Vádat emeltek két férfi egy nő ellen Heves megyében, miután idén tavasszal megvertekegy orvost a hatvani kórházban, mert hosszúnak találták a várakozási időt. A trió tagjait csoportosan elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntette miatt állítják bíróság elé, és ha az ügyészségen múlik, mind letöltendőt kapnak.

A vádlottak rokonaikat –  anyát és gyermekét – kísérték el április 6-án este az ügyeletre, mert a csecsemő belázasodott. Amint beértek a kórházba, követelték a baba ellátását, emiatt szóváltásba keveredtek a dolgozókkal, akik próbálták őket türelemre inteni.  A társaság azonban inkább átment az ügyeleti szoba elől a közeli sürgősségi vizsgálóhoz, ahol tovább folytatták a kiabálást. A hangzavarra a helyiségből kiment egy orvos, és felszólította őket, hogy legyenek csendben, mert zavarják a munkájukat. Egyúttal megkérte a családtagokat arra, hogy várakozzanak az ügyeleti szoba ajtaja előtt. Vissza is kísérte őket oda.

Nem telt el sok idő, amikor a sürgősségi betegellátást végző orvos ismét azt hallotta, hogy zajonganak a váróban, ezért ismét kiment a folyosóra, ahol a vádlottak annak ellenére veszekedtek az ügyeletes nővérrel, hogy a lázas kisgyermeket az anyja már bevitte a rendelőbe. A doktor emelt hangon rendre utasította a kiabáló rokonokat, akik „válaszul” nekirontottak.

Az elsőrendű vádlott két kézzel lökdöste a mellkasánál, amit az orvos úgy próbált hárítani, hogy megragadta a férfi ruháját. Ekkor a támadó fia – a másodrendű vádlott – ököllel kezdte ütlegelni. A doktor a földre került, a páros még ezután sem állt le. Eközben a harmadrendű vádlott anya lefogta a védekezni próbáló orvos kezeit.

A támadásnak egy, a váróban tartózkodó beteg vetett véget a hangoskodásra kiérkező kórházi dolgozók segítségével. Az orvos több, köztük súlyos, szakításos töréses sérülést is szenvedett.

Forrás: 24.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét