Gyöngyösön idén is lesz ingyen tüzelőanyag és burgonya

Az önkormányzat az idén összesen nyolc és félmillió forintért vásárol tűzifát, amiből csaknem háromszázharminc család részesülhet majd. A képviselő-testület augusztus végi ülésén egyebek mellett erről is döntött.

Hat éve folyamatos a burgonyaosztás is a városban, így most ősszel, majdnem ezerháromszáz család kap majd 20-25 kilogramm burgonyát. Ezt a mennyiséget, két és félmillió forintból tervezi beszerezni a helyhatóság – tájékoztatta a Heolt Pifkó Tamás sajtóreferens.

A képviselők még egy korábbi ülésen megegyeztek arról, hogy az önkormányzat valamennyi gyöngyösi óvodás számára ingyenessé teszi az úszásoktatást. Az előírás szerint a vízhez szoktatás bevezetését az intézmények pedagógiai programjának is tartalmaznia kell, most ennek a dokumentumnak a módosításáról döntött a grémium. Az előterjesztésből kiderült, hogy a programhoz az összes tagóvoda csatlakozott, így összesen 358 gyermek tanulhat ingyen úszni. Szintén a legkisebbeket érinti a testület azon döntése, hogy az Epreskert Úti Tagóvodát a sikertelen pályázat ellenére is teljesen felújítják. A város 17 millió forint állami forrásra pályázott ugyanekkora önerő bevonásával, ám nem nyert. Így átcsoportosítással és a már elvégzett felújítási munkákkal együtt összesen 45 millió forintból újul meg az intézmény, amely egy új épületrésszel is gazdagodik. A kivitelezési munkák miatt három csoportot szeptember végétől az év végéig más óvodákban helyeznek el.

Gyeprácsos parkolókkal is bővül a város. Úgy döntöttek, a Kolozsvári és az Aranysas utcában épül összesen tizenhét férőhelyes gyeprácsos parkoló, erre tizenegy és fél millió forintot szánnak.

Forrás: www.heol.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.