Kezdőlap Gazdaság Gyöngyösön idén is lesz ingyen tüzelőanyag és burgonya

Gyöngyösön idén is lesz ingyen tüzelőanyag és burgonya

1007
0
Mátra Cultural Centre - Barátok Square, [http://www.gyongyos.hu/urban_history/427-history-of-the-town Gyöngyös], Heves County, Hungary}}{{hu|1=[http://www.gyongyok.com/gyongyok GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központ]. [https://www.kozterkep.hu/~/16368/Gyongyos_Gyongyos_1978.html Várostörténeti üvegablak]. Szinte Gábor (festőművész) műve. 1978. Ötven négyzetméteres ólomüveg melyen a város történelméből jelennek meg különböző fontosabb események. Modern. Emberek, állatok, növények és egyéb formák. Üvegmozaik- Magyarország, Heves megye, [http://www.gyongyos.hu/varosunkrol/varostortenet Gyöngyös], Barátok tere
Az önkormányzat az idén összesen nyolc és félmillió forintért vásárol tűzifát, amiből csaknem háromszázharminc család részesülhet majd. A képviselő-testület augusztus végi ülésén egyebek mellett erről is döntött.

Hat éve folyamatos a burgonyaosztás is a városban, így most ősszel, majdnem ezerháromszáz család kap majd 20-25 kilogramm burgonyát. Ezt a mennyiséget, két és félmillió forintból tervezi beszerezni a helyhatóság – tájékoztatta a Heolt Pifkó Tamás sajtóreferens.

A képviselők még egy korábbi ülésen megegyeztek arról, hogy az önkormányzat valamennyi gyöngyösi óvodás számára ingyenessé teszi az úszásoktatást. Az előírás szerint a vízhez szoktatás bevezetését az intézmények pedagógiai programjának is tartalmaznia kell, most ennek a dokumentumnak a módosításáról döntött a grémium. Az előterjesztésből kiderült, hogy a programhoz az összes tagóvoda csatlakozott, így összesen 358 gyermek tanulhat ingyen úszni. Szintén a legkisebbeket érinti a testület azon döntése, hogy az Epreskert Úti Tagóvodát a sikertelen pályázat ellenére is teljesen felújítják. A város 17 millió forint állami forrásra pályázott ugyanekkora önerő bevonásával, ám nem nyert. Így átcsoportosítással és a már elvégzett felújítási munkákkal együtt összesen 45 millió forintból újul meg az intézmény, amely egy új épületrésszel is gazdagodik. A kivitelezési munkák miatt három csoportot szeptember végétől az év végéig más óvodákban helyeznek el.

Gyeprácsos parkolókkal is bővül a város. Úgy döntöttek, a Kolozsvári és az Aranysas utcában épül összesen tizenhét férőhelyes gyeprácsos parkoló, erre tizenegy és fél millió forintot szánnak.

Forrás: www.heol.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét