Kezdőlap Magyarország Megérkezett a hidegfront, de a hét közepén továbbáll

Megérkezett a hidegfront, de a hét közepén továbbáll

713
0
Épp nyaral, és pont most csapott le a hidegfront? Ne csüggedjen, van remény!
Az északkeleti megyékben várhatóan csak délután szakadozik fel a zárt felhőzet. Reggel, kora délelőtt a Nyugat-Dunántúl kivételével még több helyen, délután főleg északkeleten lehet eső, zápor, egy-egy zivatar, majd ott is megszűnik a csapadék. Ezt követően már csak elvétve lehet futó zápor. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon, északkeleten és zivatarok környezetében viharossá fokozódhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 15 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 22 és 28 fok között valószínű, de a tartósabban felhős északkeleti határvidéken ennél kissé hűvösebb lehet. A nyaralóknak most nem kedvez annyira az időjárás, de legalább az UV-sugárzás miatt nem kell aggódni; ez különösen fontos az elmúlt napok extrém értékei okán.

Nagyobb tavaink, így a Balaton, a Velencei-tó, a Fertő tó, Szelidi a Lupa-tavak és a Tisza-tó vize egyaránt 27-28 fokos – a mai hidegfront hatására sem hűltek le.
A Duna vizének hőmérséklete 23-24 fok között van.
A Tiszán mérhető hőmérsékletek: Tiszabecs 25,7, Tokaj 26,2, Szolnok 23,6, Szeged 27,8 fok.
Horvátországban továbbra is tombol a nyár, 33-36 fok lesz kedden, az Adriai-tenger vizének hőmérséklete Dubrovniknál 26-28, Pulánál 25, Splitnél 27 fok.

Forrás: www.heol.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét