Kezdőlap Magyarország Újabb rendkívüli magyar eredmények a vizes vb-n!

Újabb rendkívüli magyar eredmények a vizes vb-n!

1080
0

Magabiztos játékkal lett ötödik a magyar női vízilabda-válogatott

(2017. 07. 28.)

Végig remekül védekezve, megfontolt játékkal, 10-8-ra győzte le női vízilabda-válogatottunk Olaszországot, így ötödikként fejezte be a budapesti vizes világbajnokságot. A meccset Gangl Edina védései, valamint Keszthelyi Rita és Szilágyi Dorottya gyönyörű távoli lövései határozták meg, de a teljes magyar csapat kivette a részét a sikerből. Az olaszok nyolc gólját két játékos szerezte. A magyar női válogatott a budapesti vb-n öt győzelem mellett mindössze egyszer kapott ki – fájadalom, a legfontosabb meccsen, a Kanada elleni negyeddöntőben. Így szereztük meg az ötödik helyezést a Margitszigeten.

Forrás: www.origo.hu

 

Hosnyánszky csodagóljával és remek játékkal döntős a magyar pólóválogatott

(2017.07.27.)

Magyarország – Görögország 7-5 (2-1, 3-3, 1-0, 1-1)
gól: Erdélyi Balázs, Hosnyánszky Norbert 2, Vámos Márton 2, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs ill., Konsztantinosz Geniduniasz 3, Joannisz Funtulisz 2

Az oroszok elgázolása (14-5) után Görögországgal játszott szerda este a magyar férfi pólóválogatott, itt már a döntőbe kerülés volt a tét. Märcz Tamás szövetségi kapitány csapata kedvező előjelekkel vághatott neki az elődöntőnek, hiszen legutóbbi hat meccsén egyszer sem kapott ki a görögöktől: Varga Dénesék a tavalyi riói olimpián először döntetlent játszottak a görögökkel, a helyosztón viszont már sikerült legyőzniük őket.

Ennek megfelelően az első negyed végén 2-1-re vezetett a magyar csapat. A második negyed már döcögősebben alakult: egyenlítettek, majd fordítottak a görögök, de Hárai Balázs zseniális csavarásával az utolsó másodpercekben újra megszereztük a vezetést.

A 3. negyedben mindössze egyetlen gólt lőtt a magyar csapat, de ami még fontosabb, hogy a görögök még ennyit sem. 6-4 volt ide, az utolsó játékrész előtt. A 4. negyed 1-1 lett, ez azt jelenti, hogy a magyar csapat 7-5-re nyerte meg az elődöntőt és ott van a szombati fináléban.

Forrás: www.hvg.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét