Kezdőlap Kék Fény Tízéves fiúra támadt a visszaeső rabló

Tízéves fiúra támadt a visszaeső rabló

210
0
Képünk csak illusztráció. Fotó: police.hu
A korábban csoportos rablás miatt elítélt 21 éves férfi tavasszal azzal fenyegetett meg egy gyermeket, hogy megveri, ha nem adja oda neki a pénzét. Az ügyészség vádat emelt a rabló ellen.

Korábbi börtönbüntetéséből történt feltételes szabadságra bocsátásának tartama alatt támadott meg és fosztott ki Gyöngyösön egy alig 10 éves kisfiút az a férfi, akivel szemben a Gyöngyösi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat.

Az előzetes letartóztatásban lévő 21 éves férfi – akit korábban csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt már elítéltek – 2017 tavaszán, az egyik délután egy pékségben vásárolt, ahol felfigyelt egy szintén ott vásárló kisfiúra. Miután a vádlott elhagyta az üzletet, néhány méterrel odébb bevárta és feltartóztatta a sértettet, majd felszólította arra, hogy adja oda neki a pénzét, különben meg fogja
verni.

A nála jóval idősebb férfi fellépésétől, illetve a fenyegetéstől megrémült kisfiú ekkor átadta a vásárlás után megmaradt mindössze 250 forintját a vádlottnak, aki azonban nem hitte el, hogy csak ennyi pénz van nála, ezért kiforgattatta vele a zsebeit. Miután ilyen módon meggyőződött arról, hogy az ijedt kisgyermeknél valóban nincs több pénz, a sértettet hátrahagyva elhagyta a helyszínt. A kisfiú ezt követően hazasietett, és a szüleinek elpanaszolta a történteket, akik értesítették a rendőrséget.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség a különös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását, a közügyektől való eltiltását, valamint azt is indítványozta, hogy a bíróság állapítsa meg, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható – tájékoztatott Dr. Szalóki Zoltán, főügyész.

Forrás: www.heol.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét